Otac najboljeg tenisera sveta prvi put posle bolesti izašao u javnost i došao na donatorsko veče za pozorište Petra Božovića

Za spas pozorišta!
Na velikoj sceni Ateljea 212 sinoć je održano donatorsko veče glumca Petra Božovića. Proslavljeni dramski umetnik prikupljao je novac namenjen za pomoć pozorištu i njegov opstanak. On je pred prepunom salom kazivao stihove iz čuvenih poema Matije Bećkovića: „Reče mi jedan čo’ek“, „Ćeraćemo se još„, „Kad budem mlađi“...

- Žao mi je što kulturna beogradska javnost ne može da se skupi i da napravimo zajedničku akciju, zajednički protest. Ovim gestom želim da skrenem pažnju na problem, da probudim svest kulturnih ljudi o tome gde smo. I proizvođači ljutih papričica se okupe pa protestuju zbog otkupnih cena, a mi stojimo kao ovce i mislimo da će država sve rešiti za nas.

Neće - izjavio je slavni glumac.Posle teške bolesti Srđan Đoković, otac prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, u pratnji supruge Dijane došao je da podrži Božovića.
- Ovde sam samo kao običan gledalac - kratko je rekao Đoković.

Na donatorskoj večeri specijalni gost bio je pesnik i akademik Matija Bećković, a među publikom su bili i advokat Branislav Tapušković, novinar Vanja Bulić, muzičari Vlada i Bajka, kao i glumci Ateljea Anica Dobra, Dara Džokić i Gorica Popović.

(LJ. R.)
dijana-djokovic-srdjan-djokovic-petar-bozovic-atelje.jpg
Nebojsa Mandic 
Dijana i Srđan Đoković

dijana-djokovic-srdjan-djokovic-petar-bozovic-atelje.jpg
Nebojsa Mandic 
Glumci Ateljea

dijana-djokovic-srdjan-djokovic-petar-bozovic-atelje.jpg
Nebojsa Mandic