Osvrćući se na najmračniji period svog života, brat Kejt Midlton, Džejms priznaje u svojoj knjizi "Upoznajte Elu: Pas koji mi je spasio život" da je nekada "razmišljao o brojnim načinima umiranja“ jer je želeo da "siđe sa vrtoglavog tobogana koji ga je slao na ivicu ludila", prema odlomku koji je objavio Dejli mejl.

- Ne mogu da spavam jer mi je um u nemiru. Nesanica je vrtoglava. Potpuno sam iscrpljen. Osećam se neshvaćeno; potpuni neuspeh. Najgorem neprijatelju ne bih poželeo osećaj bezvrednosti i očaja, izolaciju i usamljenost. Mislim da ću poludeti - pisao je u knjizi.

Iako se delo čini mračnim, njegova percepcija sa svakom stranicom donosi novu dimenziju u odnosu.

profimedia0443896878.jpg
Profimedia Džejmsova jeziva ispovest o pokušaju samoubistva

- A ipak znam da sam privilegovan; takođe sam srećan što imam porodicu punu ljubavi i blisku porodicu — mamu i tatu, moje sestre, Ketrin i Pipu, njihove muževe, Vilijama i Džejmsa — ali sve ih odgurujem. Ne odgovaram na njihove telefonske pozive. Poruke ostaju ignorisane. Pozivi u posetu ostaju neposlušni. Krijem se iza dvostruko zaključanih vrata, nedostižna - piše.

Otkrio najmračniju tajnu svoje ličnosti od koje podilazi jeza

Džejms se priseća jedne teške noći u novembru 2017. kada je razmišljao da sebi oduzme život "skočivši sa krova“ zgrade u Londonu.

- Pitam se, ako skočim, da li bi se to moglo protumačiti kao tragična nesreća? Na taj način bi moja porodica, iako bi očajnički tugovala, bila pošteđena dodatne torture saznanja da sam okončao život samoubistvom - piše on.

Međutim, kaže da ga je njegov pas Ela ubedio da razmisli još jednom vredi li živeti.

majkl-midlton-pipa-midlton-dzejms-midlton-kerol-midlton.jpg
Majkl Midlton, Pipa Midlton, Džejms Midlton, Kerol Midlton, Princ Čarls Kamila I Princ Filip, Vilij Džejms ističe da ga je spasio pas

- Ponovo bacim pogled niz merdevine. Ela se nije pomerila. Njene smeđe oči i dalje netremice gledaju u mene, duševne i molećive, a dok se moj pogled ponovo zaglavio u njen, mozak mi se stiša. U tom trenutku znam da neću skočiti. Šta bi se desilo sa Elom da umrem? Koliko bi dugo čekala sama u stanu da je neko pronađe? - pita se i nastavlja.

- Izvlačim se sa ivice, polako se spuštam niz merdevine i milujem Elinu svilenkastu glavu. Ona je razlog zašto ne napravim taj fatalni skok. Ona je Ela, pas koji mi je spasio život.

(Kurir.rs/I.M.)

Kurir televizija VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?