Paf Dediuhapšen je u jednom hotelu u centru Menhetna u ponedeljak u kasnim večernjim satima od strane zvaničnika unutrašnje bezbednosti, nakon čega je prevežen u kancelariju FBI-ja, prenosi "TMZ".

Još uvek nije zvanično poznato u vezi čega su optužbe, ali insajderi su za "The New York Times" rekli da veruju da se muzičar tereti za reketarenje i trgovinu ljudima u svojstvu seksualne eksploatacije.

paf-dedi-cerke.jpg
Tviter 

Navodno su vlasti planirale da Kombsa uhapse u utorak, "ali se dogodilo nešto zbog čega" su odlučili da ga pritvore ranije nego što je planirano, rekao je neimenovani izvor medijima.

Američki tužilac Demijan Vilijams rekao je da je slavni 54-godišnjak uhapšen u vezi sa zapečaćenom optužnicom u Južnom okrugu Njujorka. Federalci su pretražili prostoriju u kojoj su uhapsili Kombsa, navodi "TMZ", pozivajući se na "nepotvrđene izveštaje".

"Razočarani smo odlukom američkog tužioca da nastavi sa nepravednim gonjenjem gospodina Kombsa", rekao je Mark Agnifilo, Didijev advokat, za "Daily Mail".

"Šon "Didi" Kombs je muzička ikona, preduzetnik koji je sve sam stekao, porodičan čovek pun ljubavi i dokazani filantrop koji je proveo poslednjih 30 godina gradeći imperiju, obožavajući svoju deci i radeći na poboljšanju crne zajednice", dodao je.

shutterstock-98465963.jpg
Shutterstock 

Ova optužnica podignuta je manje od šest meseci nakon što su savezne vlasti izvršile raciju u domovima muzičkog mogula u Los Anđelesu i Majamiju 25. marta ove godine, a najverovatnije je Didijevo hapšenje i povezano sa tom istragom.

Kombs je bio u centru pažnje veći deo prošle godine, nakon tvrdnji njegove bivše devojke Kesi Venture da ju je zlostavljao, te da je uključen u seksualnu eksploataciju. U maju je u javnost iscureo i snimak iz 2016. godine iz hotelske sobe u Los Anđelesu na kome se vidi kako je krvnički tuče. Reper se tada obratio javnosti, rekavši da je "dotakao dno", te da nema izgovora za njegovo neoprostivo ponašanje.

(Kurir.rs/BlIcŽena/M.F.)

 Bonus video:

Kurir Uhapšen diler u Surčinu