Glumac Sergej Trifunović, sinoć je priveden, nakon što je pokušao da pređe granicu sa Hrvatskom. On je prošle godine u Hrvatskoj u dva dana počinio nekoliko prekršaja.


Kako je tada navela policija na svom sajtu prvi prekršaj počinio je prošle godine 8. septembra na gradskoj plaži Kašjuni u Splitu, kada je bez povodca i brnjice, među kupače pustio svog nemačkog ovčara.

whatsapp-image-20240326-at-6.22.10-pm-3.jpg
Damir Dervišagić Sergej Trifunović je prošle godine počinio niz prekršaja


Glumac je za to novčano kažnjen, a onda je sutradan ponovo učinio isti prekršaj, te platio novu novčanu kaznu. Vidno revoltiran zbog toga na društvenim mrežama je izneo niz uvreda na račun splitske policije, nakon čega je kažnjen i treći put.

Trifunović je u objavi na Instagramu, između ostalog, napisao "da su ga splitski policajci u 30 sati uhapsili tri puta, psihički ga maltretirali i od njega iznudili više od 1500 evra".

whatsapp-image-20220403-at-9.58.39-pm-1.jpg
Zorana Jevtić Glumac Sergej Trifunović do pre par dana imao je zabranu ulaska u zemlje EU, zbog niza prekršaja prošle godine.


Nakon toga policija je izdala saopštenje u kome je istakla da su mu novčane kazne izrečene u skladu sa zakonom zbog počinjenih prekršaja, ali i da mu je izrečena zabrana ulaska u Hrvatsku u trajanju od godinu dana.

- Obzirom da je utvrđeno kako je muškarac, u kratkom roku od dva dana, ponavljao činjenje prekršaja, te time iskazao upornost i nameru da ne poštuje odluke suda i zakonski poredak Hrvatske, ostvareni su uslovi iz Zakona o strancima za donošenje rešenja o proterivanju iz Evropskog ekonomskog prostora (EEP) iodređena mu je zabrana ulaska u EEP u trajanju od jedne godine - pisalo je u saopštenju.

whatsapp-image-20220403-at-9.58.37-pm-1.jpg
Zorana Jevtić Glumac Sergej Trifunović do pre par dana imao je zabranu ulaska u zemlje EU, zbog niza prekršaja prošle godine.

Ova zabrana zvanično mu je istekla 10. septembra ove godine. A kada je glumac ponovo pokušao da pređe granicu sa Hrvatskom je priveden, zbog neizmirenih obaveza, odnosno neplaćenih kazni, prenosi Slobodna Dalmacija.

(Kurir.rs/I.M.)