Glumac Sergej Trifunović sinoć je uhapšen na granci sa Hrvatskom, nakon čega je sproveden u Split, gde će se održati suđenje.


Kako navodi portal "Slobodna Dalmacija", Sergej se tereti zbog uvreda koje je izgovorio i ispisao na svom Instagram profilu, nakon što je prošle godine počinio niz incidentata u Hrvatskoj i vratio se u Srbiju.

Oglasila se i policija

Policija navodi da je na društvenoj mreži Instagram, Trifunović „objavio tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu evra navodeći:

screenshot-20240329-184820.jpg
Printscreen 


"Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po…. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopilad. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu - napisao je.


Protiv njega će biti nadležnom opšinskom prekršajnom sudu podnesen optužni predlog.

Niz prekršaja

Glumac je prošle godine počinio niz prekršaja, a sve je počelo, jer nije stavio povodac svom psu u Splitu, nakon čega je dobio zabranu ulaska u zemlje EU.

0w9a9598.jpg
Damir Dervišagić 


Dalje, kako navodi "Slobodna Dalmacija", Trifunović je znao da mu je istekla zabrana ulaska u hrvatsku i zemlje EU, te je nekoliko dana kasnije ponovo pokušao da uđe.


Podsećamo, prošlog septembra glumac je uhapešn upravo u Splitu, i to zbog vređanja policije i držanja psa bez nadzora. Protiv Trifunovića je tada, podneta prijava od strane policije zbog vređanja, kao i zbog držanja psa bez nadzora.


On će tokom dana biti doveden u Split na Opšinski prekršajni sud gdje ga čeka novo suđenje...

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Blic/I.M.)