Glumac Sergej Trifunović priveden je na granici sa Hrvatskom u noći između ponedeljka i utorka. Glumac je nakon 15 sati zadržavanja, pušten na slobodu, a ovo nije prvi put da je imao probleme sa zakonom.

On je pre nekoliko godina priveden na Vračaru, na uglu Makenzijeve i ulice Ivana Đaje, kada se upravljajući motorom marke "vespa" sudario s automobilom.

Kupovina i posedovanje droge

whatsapp-image-20220403-at-9.58.39-pm.jpg
Zorana Jevtić 

- Patrola je uočila da je u toku primopredaja droge, pa je pristupila hapšenju osoba. Lisice na ruke stavljene su V.A. koji je označen kao prodavac droge i Sergej Trifunović kao kupac - rekao je tada naš izvor za Kurir i dodao:

- Kod Trifunovića je pronađen jedan PVC paketić sa oko 5 grama marihuane, dok je pregledom vozila koje je koristio V.A. u torbici i pvc kesi koju je držao ispod haube automobila pronađeno oko 40 PVC paketića sa oko 70 grama marihuane.Testiranjem je utvrđeno da je Tirifunović bio pozitivan na kokain i kanabis, zbog čega mu je bilo određeno policijsko zadržavanje.

Glumac Sergej Trifunović je uahpšen i u aprilu ove godine, tokom primopredaje droge. Kako je Kurir pisao uhapšen je nakon što je policija pratila automobil muškarca V.A. i uhvatila ga prilikom primopredaje droge.

Kazna

whatsapp-image-20220403-at-9.58.37-pm-1.jpg
Zorana Jevtić 

U oktobru prošle godine Sergej je uhapšen zbog neplaćene kazne, glumac se 10. oktobra javio u PU u Bačvanskoj ulici po pozivu Privrednog suda, zbog neplaćene kazne, nakon čega je odmah po presudi sproveden u zatvor. Iza rešetaka je proveo svega 24 sata, jer je već sutradan neko platio kaznu za prekršaj koji je imao i glumac je pušten na slobodu.

Zabrana ulaska

Glumac je u septembru prošle godine na plaži Kaštelet u Splitu bio sa svojim psom, nemačkim ovčarom, koji je smetao nekim posetiocima plaže, koji su ga prijavili policiji. Kada su se pojavili organi reda, Trifunović ih je navodno vređao, nakon čega je priveden.

Splitska policija je potom saopštila da je glumcu izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 evra i zabrana ulaska u zemlje Evropske ekonomske zone u trajanju od godinu dana. Zemlje Evropske ekonomske zone čine zemlje članice Evropske unije, kao i Norveška, Island i Lihtenštajn.

whatsapp-image-20211206-at-8.17.14-pm.jpg
Damir Dervišagić 

- Obzirom da je utvrđeno kako je muškarac, u kratkom roku od dva dana, ponavljao činjenje prekršaja, te time iskazao upornost i nameru da ne poštuje odluke suda i zakonski poredak Hrvatske, ostvareni su uslovi iz Zakona o strancima za donošenje rešenja o proterivanju iz Evropskog ekonomskog prostora (EEP) iodređena mu je zabrana ulaska u EEP u trajanju od jedne godine - pisalo je u saopštenju.

Uvrede na račun policije

Glumac je ovoga puta priveden na graničnom prelazu Bajakovo, nakon prestanka važenja zabrane ulaska na teritoriju Evropskog ekonomskog prostora. Ovoga puta razlog je njegova objava na Instagramu, koja je nastala prošle godine, neprosredno nakon izricanja zabranje.

- Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prelazu Bajakovo na ljubaznosti i zaista divnom tretmanu. Njihovim kolegama iz Splita za tri hapšenja za 30 sati, psihičko i fizičko zlostavljanje i iznudu od hiljadu i po evra. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi, lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovim putem poserem po člancima 5,17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi.

sergej1.jpg
Printscreen/Instagram 

Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru u po noći i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu.Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje d*pe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bićemo na identičnim stranama kao onomad - napisao je tada Trifunović.

Iako je objavu obrisao, policija će ga izvesti pred sud. Policija je u obrazloženju navela da je u pomenutoj objavi napisao tekst, neprimerenog sadržaja, kojim ujedno na grub način omalovažava policiju i policijske službenike, navodeći da su mu iznudili preko hiljadu evra.

(Kurir.rs/I.M.)