Glumac Sergej Trifunović je noćas, oko ponoći priveden, i to na graničnom prelazu Bajakovo.  Nakon 15 sati zadržavanja, pušten je na slobodu. Prethodno je tokom dana priveden u Split na Opštinski prekršajni sud, a onda se oglasio i na društvenim mrežama.

"Jel' možete da me razmenite za Severinu?" napisao je on i dodao: "Pitam za druga".

"Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je muškarac počinio prekršaje iz člana 5. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je danas priveden u službene prostorije. Na društvenoj mreži Instagram, 10. septembra 2023. godine, muškarac je objavio tekst neprimerenog sadržaja, kojim je i grubo omalovažavao policiju i policajce, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu eura", stoji u saopštenju splitsko-dalmatinske policije.

Podsetimo, pre nego što je glumac pušten iz pritvora, oglasila se i njegova supruga. Isidora Trifunović, supruga Sergeja Trifunovića oglasila se na društvenoj mreži Instagram nakon što je sinoć priveden njen suprug na graničnom prelazu sa Hrvatskom.

442444081-18339117226114407-3760765360054027956-n.jpg
Instagram/printscreen Oglasila se supruga Sergeja Trifunovića

- Sinoć oko ponoći moj suprug je priveden na graničnom prelazu Bajakovo, nakon prestanka važenja zabrane ulaska na teritoriju EU, bez ikakvog obrazloženja uz velike neprijatnosti kojima sm prisustvovala. Uključujući fizičko nasrtanje granične policije. Odveli su ga u nepoznatom pravcu. Već duže od 9 sati nemam nikakvu informaciju o tome gde se nalazi ili koji je razlog privođenja - napisala je Isidora.

(Kurir.rs/M.J)

 Bonus video:

Kurir Sergej Trifunović na premijeri filma "Munje" sa ocem