Jedan od osnivača legendarne grupe "Džekson 5", Tito Džekson, brat Majkl Džeksona, preminuo je u 70. godini. Sada su otkriveni detalji ovog potresnog događaja.

Tito Džekson je preminuo od srčanog udara u tržnom centru u Novom Meksiku nakon što se zaustavio dok se vozio do Oklahome, gde se nedavno preselio. Osnivački član Džeksona 5 umro je u nedelju dok se vozio od Novog Meksika do Oklahome.

profimedia-0901277155.jpg
MAR/Capital Pictures / MEGA / The Mega Agency / Profimedia Otkriveni detalji smrti Tita Džeksona

Stiv Mening, Džeksonov porodični prijatelj i bivši menadžer, potvrdio je da je 70-godišnjak imao srčani udar dok je bio na putu.

Džeksonovi posmrtni ostaci biće u međuvremenu u nadležnosti Kancelarije medicinskog istražitelja Novog Meksika.

Obdukcija Tita Džeksona

Obdukcija tek treba da bude obavljena dok medicinski islednik čeka da Džeksonovi posmrtni ostaci budu prevezeni u Albukerki, gde će biti obavljen pregled, rekao je Kris Ramirez, portparol kancelarije medicinskog istražitelja.

Galupova policija u Novom Meksiku rekla je za DailiMail.com da je prolaznik prijavio policiju u nedelju u 18:17 u tržnom centru American Heritage Plaza zbog osobe kojoj je bila potrebna medicinska pomoć.

Policija je identifikovala čoveka kao Džeksona, koji je kolima hitne pomoći prevezen u lokalnu bolnicu u Galupu. Kasnije je proglašen mrtvim.

Kako je Tito Džekson proveo poslednje mesece

1tito-censored.jpg
Youtube Screenshot Kako je Tito Džekson proveo poslednje mesece života

Džekson se preselio iz Kalifornije u selo Claremore, OK ranije ove godine, prema Tulsa Vorld.

On je za izdanje rekao da je "pronašao mir koji je tražio" u malom gradu od oko 20.000 stanovnika, koji se nalazi u podnožju planine Ozark.

„Uvek sam želeo da pobegnem sa Zapadne obale i iskusim život negde sa novim ljudima i novom kulturom“, rekao je Džekson.

Džekson je rekao da mu je preseljenje u Klermont pružilo priliku da peca kad god poželi. Pevač je takođe otkrio da njegova porodica ima korene u obližnjem gradu Tulsi, gde je njegov ujak Semjuel Džekson vodio biznis 1917. Džekson je rekao da je posao njegovog strica izgoreo tokom masakra u Tulsi 1921. godine, ali su uspeli da obnove pogrebno preduzeće.

Džekson je nedavno bio u Minhenu uoči nastupa trenutne postave Džeksonovih, koja takođe uključuje braću Džeki i Marlon Džekson.

profimedia-0701696212.jpg
Avpics / Alamy / Alamy / Profimedia Kako je živeo Tito Džekson

Samo četiri dana pre smrti, Džekson je podelio sliku sebe i svoje braće kako posećuju spomenik u Minhenu koji je posvećen njihovom mlađem bratu i kralju popa Majklu.

U naslovu od srca Tito je napisao: „Duboko smo zahvalni na ovom posebnom mestu koje odaje počast ne samo njegovom sećanju već i našem zajedničkom nasleđu. Hvala vam što ste održali njegov duh u životu.

Iza Tita su ostala tri sina Taja (41), Taril (39) i TJ (46) - koji su bili u bendu 3T - i devetoro unučadi.

Titovi sinovi su podelili dirljive snimke i emotivno odali počast svom ocu, napisavši: „Teška srca saopštavamo da naš voljeni otac, rokenrol Kuće slavnih Tito Džekson više nije sa nama"

(Kurir.rs/M.J)

 BONUS VIDEO:

Kurir televizija "Bora je bio ogorčen na Balaševića!" Prijatelj pokojnog pevača otkrio kako je nastao veliki hit: "Preuveličavao je svoju ljubav"

Bivši menadžer otkrio uzrok smrti Tita Džeksona: Džekson 5 zvezda, 70, doživeo je srčani udar dok je vozio u Novom Meksiku