Džodi Foster je proteklog vikenda osvojila Emi nagradu, a prva osoba s kojom je proslavila nagradu bila je njena supruga Aleksandra Hedison.

U Los Anđelesu je u nedelju održana dodela televizijske nagrade Emi, koja je ponovo okupila niz svetskih zvezda.

Među njima ove godine je bila i Džodi Foster, nominovana u kategoriji glavne glumice u limitiranoj seriji za seriju "Pravi detektiv".

Iako se najviše šanse davalo Sofiji Vergari, pobedu u toj kategoriji odnela je 61-godišnja glumica, koja je svoj prvi Emi proslavila s ljubavlju svog života Aleksandrom Hedison.

Zvezda filma "Kad jaganjci utihnu" i 54-godišnja fotografkinja svoju su vezu započele u oktobru 2013. godine, nekoliko meseci posle Džodina priznanja da je homoseksualka, a venčale su se 2014. godine.

dzodi-foster-profimedia0701006212.jpg
Jordan Strauss/MPTF / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Aleksandra je prethodno bila u vezi s komičarkom Elen Dedženeres, a dvostruka oskarovka Džodi je bila u vezi sa Sidni Bernard od 1993. do 2003, s kojom ima dva sina koje je usvojila, Čarlsa i Kita.

Glumica, koja je najpoznatija po ulozi u kultnom trileru "Kad jaganjci utihnu", 2013. godine odvažila se na taj hrabri potez kad je javno priznala da je gej iako su to već svi znali u Holivudu i šire.

"Večeras imam jednu izjavu zbog koje sam nervozna. Ja sam… sama", isprva se našalila Džodi. No onda je rekla ono što je javnost znala, a ona je ranije odbijala da se izjasni o tome. To svoje pravilo je prekršila kada je primajući nagradu za životno delo Sesil B. Demil zahvalila na svemu svojoj bivšoj tadašnjoj dugogodišnjoj partnerki Sidni Bernard.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video