Biljana Srbljanović se oglasila povodom sudskog procesa koji se protiv nje vodi, a po tužbi Miroslava Aleksića.

- Na mom ročištu, iako je on tužilac, Aleksić se opet nije pojavio, dao je neko lekarsko uverenje da mu nije dobro i da nije sposoban da došeta do suda, a i ne mora, pošto po našem zakonu, onaj koji te optužuje nije obavezan da se pojavi, ali ja, kao optužena, jesam", reči su dramaturškinje Biljane Srbljanović, koja je na svom Fejsbuk profilu objavila da je imala još jedno "odloženo ročište na suđenju po krivičnoj tužbi Miroslava i Biljane Aleksić za krivično delo uvreda".

whatsapp-image-20221129-at-11.18.13-am.jpg
Stefan Stojanovic/MONDO 

Kako je Srbljanović navela, za to krivično delo je tužena pošto je u nekoliko statusa na Fejsbuku pisala šta misli o Miroslavu Miki Aleksiću, njegovoj supruzi Biljani Aleksić, koja joj je inače koleginica na fakultetu, kao i o slučaju Milene Radulović i Ive Ilinčić.

- Ovaj proces sada ulazi u treću godinu, a uskoro će i glavni krivični postupak protiv tog čoveka optuženog za najgnusnija dela iz oblasti krvnih i seksualnih delikata počinjenih protiv najmanje sedam mladih žena, ući i u četvrtu godinu sudskog postupanja - navela je ona.

-dsc2502.jpg
Đorđe Jovanović 

Kako kaže, stvari su drugačije u sudskom procesu u kome je on optužen za krivična dela, ali se ni tu uglavnom više ne pojavljuje.

- Neki lekar je u stanju da napiše, potpiše i udari pečat na dokument kojim se Aleksić oslobađa odazivanju na suđenja za dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji na štetu osam oštećenih - napisala je Srbljanović.

whatsapp-image-20220919-at-12.36.04-pm-1.jpg
ATAImages/ Antonio Ahel 

"Aleksić preplanuo paradira Vračarom"

- Aleksić je, podsetiću, slobodan čovek, on nije ni pod elektronskim nadzorom, preplanuo paradira Vračarom, nakon leta provedenog u vikendici na Kosmaju kraj svog bazena, zagledan u voćnjak koji mu pripada, a da niko nije zainteresovan da tog spokojnog penzionera natera da se suoči sa svojim delima.

whatsapp-image-20210407-at-19.33.40.jpg
Ana Paunković 

- Moje suđenje je ništa, iako je veoma neprijatno i oduzima vreme, nerve i uništava poverenje u pravdu, u odnosu na ovaj "glavni" proces koji su ljudi uglavnom zaboravili, najviše zbog toga što je optuženi za više silovanja - potpuno slobodan čovek, kaže Biljana Srbljanović.

- Da je Aleksić u pritvoru, istražnom zatvoru, makar u kućnom elektronskom nadzoru, sud bi imao mehanizam da ga privoli da na suđenja dolazi. Ali, pošto ovaj čovek uživa apsolutnu slobodu, čije se ograničavanje inače izriče baš kao mera u cilju obezbeđenja prisustva okrivljenog u krivičnom postupku, znači, baš da bi se sprečio da opstruira suđenje, njega, ukratko, boli ****c. A mi smo ti koji smo mu to omogućili. Čovek nam se otvoreno smeje u lice, a mi ništa, stoji u Fejsbuk objavi Biljane Srbljanović.

(Kurir.rs/ Blic/ L. S.)

Bonus video

Kurir televizija ADVOKATI OTKRIVAJU DETALJE SASLUŠANJA MILENE RADULOVIĆ: Glumica teško podnela, imamo samo JEDNU molbu! (KURIR TELEVIZIJA)