Nakon što je obelodanio da boluje od raka, kralj Čarls ubrzao je planove za nasleđivanje kraljevskog trona. Prema navodima kraljevskog biografa Toma Kvina to je, po prethodnoj ideji, trebalo da počne tek za pet godina, ali je dijagnoza britanskog kralja promenila sve.

Glavni fokus je na pripremi princa Vilijama i Kejt Midlton za njihove buduće uloge. Kejt je nedavno objavila da je završila sa hemoterapijama i postepeno se vraća svojim kraljevskim dužnostima, a i princ Vilijam tiho preuzima sve veće odgovornosti u okviru tranzicije.

profimedia0906075575.jpg
Will Warr/Kensington Palace / PA Images / Profimedia 

Međutim, nije sve baš jednostavno, jer se spekuliše o potencijalnom učešću princa Harija u slučaju da se bilo šta neočekivano dogodi Vilijamu.

Za sada, javnost ne shvata preozbiljno ideju da bi princ Hari mogao postati regent, ali to ipak predstavlja "najgori mogući scenario" za mnoge u kraljevskom krugu, piše Lepa i Srećna.

princ-hari-megan-markl-profimedia0889202413.jpg
ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kvin tvrdi da Kejt "mrzi" i samu pomisao da bi Hari i Megan mogli da preuzmu važnu ulogu u monarhiji, ali ne bi se nikad tome protivila ukoliko to zahteva kraljevski protokol. Kejt je uvek bila slika i prilika slika pragmatične i odane princeze i veruje se ne bi učinila ništa da taj imidž uništi. 

(Kurir.rs/J.M.)

 Bonus video: 

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani