Optužnica protiv repera Paf Dedija konačno je otkrivena. Naime, on se suočava se sa višestrukim optužbama za trgovinu ljudima, reketiranje, kao i za prevoz žena radi bavljenja prostitucijom. Izjasnio se da nije kriv.

Reper je decenijama bio centralna ličnost u Holivudu, družio se sa mnogim zvezdama kao što su Džej Zi i Bijonse, Rik Ros, Ašer i Džastin Biber.

profimedia0861275076.jpg
Backgrid/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Dedijevom raskošnom 50. rođendanu, održanom u vili na Beverli Hilsu 2019. godine, prisustvovali su i Kim Kardašijan i Kanje Vest, Leonardo Dikaprio, Farel i Snup Dog.

Bivši američki tužilac Rahmani govorio je za "The Sun" o tome kako bi na njegove slavne prijatelje moglo uticati predstojeće suđenje.

„Džej Zi i druge poznate ličnosti mogu dobiti sudski poziv, ali će gotovo sigurno iskoristitit svoju privilegiju Petog amandmana protiv samooptuživanja i odbiti da svedoče“, rekao je on.

pi-didi-kesi-profimedia0822706361.jpg
TIMMSY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

 „Posebno treba da se plaše osobe koje su učestvovale u seksualnim radnjama, jer mogu biti optužene i za trgovinu ljudima ili prostituciju, u zavisnosti od toga da li su prema žrtvama upotrebili pretnju ili silu."

„Ako je Džej Zi samo svedok koji nije učestvovao u seksualnim radnjama, on može biti pozvan da svedoči na suđenju. Ali, mislim da neće biti pozvan ako je bio učesnik. Ili će biti optužen ili neće biti pozvan da svedoči", dodao je tužilac.

Reper i Džej Zi su bili posebno bliski dugi niz godina, jer njihovo prijateljstvo datira iz ranih 1990-ih.

Tužilac je nastavio: „Bio bi šokantan preokret kada bi bilo otkriveno ko je od Dedijevih bogatih i moćnih prijatelja učestvovao u seksualnim činovima. Ne verujem da će tužioci sklopiti nagodbu sa reperom da otkrije ko su ti ljudi, jer on snosi najveću krivicu, a ostali bi mogli da svedoče o otkriju šta je on sve radio."

dzenifer-lopez-paf-dedi-profimedia0697582753.jpg
BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia Paf Dedi i Dženifer Lopez

Rahmani veruje da repera niko od njegovih dobro poznatih prijatelja neće podržati u budućnosti, i da mu leđa mogu čuvati samo porodica i najbliži prijatelji dok se suočava sa dugogodišnjom kaznom zatvora.

Optužbe za zlostavljanje protiv repera prvi put su izašle na videlo pre godinu dana kada ga je njegova bivša devojka, pevačica Kesi Ventura, tužila za silovanje i fizičko zlostavljanje.

Na kraju se nagodila sa njim, ubrzo nakon što je CNN dobio ekskluzivne snimke nadzora na kojima ju je on navodno fizički napao u hodniku hotela u Los Anđelesu.

„Video na kojem je tukao Kesi bio je toliko uznemirujući da je već izgubio PR bitku i verovatno je trenutno najotrovnija osoba u Americi. Iznenađen sam da je tužiocima trebalo šest meseci da ga optuže nakon što su pretresli njegove kuće u Los Anđelesu i Majamiju. Uobičajeno, optužnica se dešava za nekoliko dana ili nedelja nakon racije, jer ne želite da optuženi pobegne, uništi dokaze ili manipuliše svedocima", rekao je Rahmani.

pi-didi-profimedia0804894203.jpg
JASON SZENES / UPI / Profimedia 

Paf Dedi je trenutno optužen u najmanje osam građanskih predmeta gde ga više ljudi koji optužuju za seksualno zlostavljanje i druge nezakonite aktivnosti.

U optužbama se navodi da je Combs „zlostavljao, pretio i primoravao žene i druge oko sebe da ispune njegove seksualne želje“.

Američki okružni sudija odbio je jemstvo u sredu nakon što su i tužilaštvo i odbrana izneli svoje dokaze, navodeći da je dokazano "jasnim i ubedljivim dokazima" da kaucija - bez obzira na iznos - ne može da garantuje da reper neće uticati na svedoke.

Minimalna kazna zatvora ukoliko bude osuđen je 15 godina.

(Kurir.rs/TheSun/M.F.)

MUP Uhapšena šestorica osumnjičenih za nelegalnu trgovinu narkoticima