Venčanje princeze Dajane i princa Čarlsa, 1981. godine, delovalo je kao pravo ostvarenje bajke – savršeni par koji je očarao svet. Mnogi su se divili njihovoj ljubavi, smatrajući je srećnim završetkom priče iz bajke. Međutim, ispod blistavih osmeha i raskošnih haljina krila se mračnija stvarnost.

U ekskluzivnim audio snimcima, koje je poslala Mortonu za svoju biografiju "Dajana, njena prava priča", Dajana je otkrila da je pokušala da skrene Čarlsovu pažnju, ali je dobila samo indiferenciju.

profimedia0327756149.jpg
Arthur Edwards / News Licensing / Profimedia 

Kraljica se tresla kao prut

"Nisam mislio na tebe. Uvek to radiš," rekao je princ.

Dijana je ispričala da je mislila da će izgubiti bebu jer je imala "mnogo masnica u predelu stomaka", ali Čarls je samo otišao na jahanje.

U trenutku kada je kraljica, zapanjena i drhteći, izašla iz svoje rezidencije, Dajana je bila uverena da će njen mučenički potez konačno "pokrenuti" muža. Umesto toga, primila je još jedno odbacivanje. Čarls, pod pritiskom prijatelja koji su verovali da Dajana treba da se "sabere", nastavio je da ignoriše njene bolne signale.

kraljica-elizabeta-princeza-dajana-kralj-carls-profimedia0098348932.jpg
Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia 

Ipak, kako se približavao Dajanina porođaj, Čarls je na trenutak pokazao više brige. Čarls je postao prvi muški član kraljevske porodice koji je prisustvovao porođaju tako što je bio u sali kada je rođen princ Vilijam. U pismu svojoj kumi, Patriciji Nečbul, izrazio je zahvalnost što je bio "pored Dajaninog kreveta".

Onesvestila se u Kanadi

Iako je ovaj trenutak bliskosti pružio nadu, Dajanini problemi sa mentalnim zdravljem nisu nestali. Njena borba sa bulimijom i emocionalnim bolom nastavila je da se pogoršava. Kada je Vilijam imao samo četiri godine, Dajana se onesvestila tokom posete Kanadi, a rekla je da misli da će "nestati".

princeza-dajana-kralj-carls-profimedia0722031431.jpg
Anwar Hussein / Avalon / Profimedia 

Razgovor sa Mortonom otkrio je mračnu istinu: "Čarls je govorio mnogima da je razlog našeg problema to što sam bila bolesna. Niko nije razmišljao o tome kako to utiče na mene," ispričala je Dijana.

Na kraju, njihova bajka se raspala – razdvojili su se 1992. godine, a razvod je usledio 1996. godine.

(Kurir.rs/Žena/J.M.)

 Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani