Tom Parker Bouls deli uvid u dijetu svoje majke kraljice Kamile i očuha kralja Čarlsa III.

Tom, koji je sin Kamile i njenog bivšeg muža Endrua Parkera Boulsa, napisao je članak za The Daili Mail o različitim kulinarskim zahtevima koje postavljaju najnoviji monarsi uoči objavljivanja njegove knjige "Kuvanje i Kruna: Kraljevski recepti od kraljice Viktorije do kralja Čarlsa III".

kralj-carls-kraljica-kamila-profimedia0905635192.jpg
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia Šta jedu kraljica Kamila i kralj Čarls

Prema Tomu, Kamila (77) i Čarls (75) jedu „jednostavnu, zdravu i odlučno sezonsku hranu.“ On je dodao da njihove obroke nadgleda kraljevski kuvar Mark Flanagan, koji putuje sa njima na njihova različita imanja.

profimedia0860354942.jpg
Handout / AFP / Profimedia Tom otkriva kakav je meni kralja Čarlsa

Što se tiče konkretno kralja, Tom ga je opisao kao „pravog heroja hrane“ koji „praktikuje ono što propoveda“ - posebno kada je u pitanju održivost hrane.

"Kralj jede ono za šta se zalaže - jednostavne, zdrave proizvode iz održive poljoprivrede sa svojih imanja. Za Čarlsovim stolom nema otpadaka" rekao je Tom.

Ostava na dvoru je puna sezonskih proizvoda sa kraljevskih imanja uključujući divljač, govedinu i jagnjetinu... Čarls dosta jede voća poput jagoda i malina, ali i povrće grašak i blitvu.

Tom je primetio da njegov očuh preskače ručak, ali je zato obavezan tradicionalni popodnevni čaj u pet. To je nešto što monarh shvata vrlo ozbiljno, a uz čaj Čarls najčešće jede pogačice, keks, praline, čelzi lepinje i pecivo, razne vrste rolnica, poširanom jaja na tostu, škampe ili sendviče sa piletinom, dimljenim lososom, šunkom i senfom.

profimedia0875090486.jpg
AFP-The Sun/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia Kako se hrani kraljica Kamila

Kraljica Kamila voli da ruča, ali bira lagana jela, pa je na njenom meniju najčešće činija pileće supe ili malo dimljenog lososa, a kraljevski par voli da se opusti za večerom.

U svojoj knjizi, Tom se takođe bavi hranom i kulinarskim željama prethodnih monarha, uključujući pokojnu kraljicu Elizabetu i princa Filipa, i kako kuvari u različitim rezidencijama Bakingemske palate, Sandringema i Balmorala pripremaju obroke za njih.

(Kurir.rs/M.J)