Glumac Miloš Timotijević jedan je od najtraženijih umetnika na našim prostorima. Njegova glumačka karijera počela je 1995. godine, epizodnom ulogom u seriji "Kraj dinastije Obrenović".

Upisao je Fakultet dramskih umetnosti iz drugog pokušaja. Prvi put bezuspešno 1992. godine, da bi iz drugog puta diplomirao 1999. godine, u klasi profesora Milenka Maričića.

Danas je jedan od najomiljenijih frajera na domaćoj sceni

viber-image-20221106-160729122.jpg
Privatna Arhiva 

Uloga potporučnika Vasiljevića u "Vojnoj akademiji", kao i uloga Vojina Đukića u seriji "Senke nad Balkanom", pružile su mu šansu za kasnije projekte, poput TV serija "Aleksandar od Jugoslavije", "Porodica", "Pevačica "i "Močvara".

Regionalnu popularnost ostvario je kao korumpirani policajac Stupar u seriji "Južni vetar", i kao inspektor Petrit Koci u srpsko-britanskoj seriji "Besa".

Detinjstvo

U intervjuu za jedan magazin glumac je rekao da je odrastao u selu, kod babe i dede, pošto su mu roditelji radili. Voleo je domaće televizijske serije "Priče iz radionice" i "Priče iz Nepričave" sa Milenom Dravić i Zoranom Radmilovićem.

frame-5610.jpg
Printscreen 

Miloš je tada dodao da je odrastao i u zgradi Politike, pa je zbog očevog posla upoznat i sa novinarskim i fotoreporterskim esnafom. Kada je došlo vreme da pođe u školu, roditelji su ga vratili u Beograd. Otac ga je sa šest godina odveo na Radio Beograd, u grupu Mike Aleksića.

Ipak, njegova fotografija iz detinjstva, koju je svojevremeno podelio na društvenim mrežama oduševila je sve, a korisnici ne prestaju da komentarišu kako je bio sladak.

U opisu fotografije napisao je: "Brat Raša i ja, dakle, 1979. na koncertu Bijelog dugmeta".

Porodična idila

Glumac će 2023. godinu definitivno upamtiti po najlepšem danu u životu. Njegovoj supruzi Tijani i njemu ostvarila se najveća želja, dobili su sina Jakova.

Kako su tada pisali naši mediji Tijana je ćerka je bivšeg fudbalera Saše Simića i od Miloša je mlađa 15 godina.

Ranije ove godine Miloš je podelio i svoje emocije u vezi sa porođajem njegove supruge koji je trajao 26 sati.

"Nisam ništa slavio. Sam porođaj je bio veoma naporan. Svaka čast mojoj supruzi kako je sve to podnela. Moram da priznam da je to bio baš jak, herojski čin što se mene tiče, kako je izgurala i izdržala zato što je trajalo 26 sati. Ja sam sve vreme bio sa njom i pošto se Jakov rodio jedan sat posle ponoći, nisam ni slavio. Otišao sam kući i spavao sam. Samo se sećam jednog velikog, punog, žutog meseca i osećaja olakšanja pošto sam bio dosta zabrinut kako će sve da se završi. Sutradan mi je došlo dvoje prijatelja sa kojima sam popio, sećam se, dve kafe, i to je bilo to," rekao je Miloš za "24sedam".

milos-timotijevicc.jpg
Printscreen/Instagram 

Podsetimo, glumac je pre braka sa Tijanom, 13 godina bio u bračnoj zajednici sa prvom suprugom Dunjom, od koje se razveo. Nakon razvoda, kao što je već poznato, svoju sreću pronašao je pored Tijane sa kojom se venčao nakon samo 40 dana veze, ali to ih nije sprečilo da jedno drugom izgovore sudbonosno "da".

(Kurir.rs/J.M.)

 Bonus video: 

Kurir Mjuzikl Lu poklon glumaca