Džoš Hartnet početkom dvehiljaditih godina je bio najbolji frajer Holivuda, a onda je glumac odlučio da svetla reflektora i glamur zameni mnogo običnijim životom.


Nije želeo da bude još jedan glumac sa A liste koji brine za sledeću ulogu, pa onu posle nje i tako u nedogled. Njegovo povlačenje iz Tinzeltauna je i značilo da je odbio ulogu Supermena i 100 miliona dolara za tri filma o ovom junaku.


U braku je sa engleskom glumicom Tamsin Egerton sa kojom ima troje dece.

profimedia0419062044.jpg
Profimedia Živi povučeni život sa koleginicom Tamsin Egerton


- Oni koji su na vrhu su preplašeni jer znaju da neko je neko iza njih... Ako je to vaša prava ambicija, da budete stalno na vrhu, provešćete ceo život gledajući preko ramena. Nikad to nisam želeo. Želim da radim sa ljudima koji mi se sviđaju i da slobodno vreme provodim sa ljudima do kojih mi je stalo - rekao je glumac.


Uloga Supermena je pripala Henriju Kavilu, a Džoš se priseća da je njemu to bio preveliki rizik, iako je bilo mnogo novca u pitanju. Jednostavno nije želeo da rizikuje.

profimedia0514385801.jpg
Profimedia Odbio je da bude Supermen


- Ljudi su mislili da sam lud jer nisam malo više jurio uspeh, ali ja sam se osećao dobro sa ljudima koji su me voleli i pre nego što sam počeo da snimam filmove - objasnio je.
Danas živi povučenim životom, daleko od holivudskog glamura.


- Odlučio sam da imam život. Da to stavim na prvo mesto. To mi je uvek bio cilj! - rekao je Džoš.

(Kurir.rs/I.M.)