Uplakana Naomi Kembel slomila se pred novinarima u Parizu i prekinula ćutanje, negirajući optužbe da je rasipala novac humanitarne organizacije "Fashion for Relief", odnosno da onima kojima je bio potreban nije prosledila onoliko novca koliko je trebalo.

Umesto toga, kako tvrde nalazi Komisije za humanitarne svrhe, od prikupljenih 5.6 miliona eura samo 466 hiljada eura završilo je na pravoj adresi.

profimedia-0909542360.jpg
GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia 

Ostatak je, tvrde, potrošen, između ostalog, i na cigarete, njeno lično osiguranje i druga neovlašćena plaćanja, piše BBC.

Ranije danas, kako navodi Dejli Mejl, pojavili su se detalji da je spomenuta organizacija, u kojoj je Naomi komesar, potrošila preko 14 hiljada funti na let do francuske Nice, a potom i preko 9 hiljada eura na njen boravak u luksuznom hotelu.

Manekenka se u Parizu pojavila na gala večeri na kojoj joj je počašćena najprestižnijom kulturnom nagradom u Francuskoj.

Izjavila je da je "izuzetno zabrinuta", kao i da "nije kontrolisala" organizaciju u kojoj je bila komesar.

naomi-1.jpg
Shutterstock 

Novinarima u Parizu takođe je rekla i da je tek saznala da joj je Komisija za humanitarne svrhe zabranila da obavlja dalju dužnost komesera humanitarne organizacije "Fashion for Relief".

"Istražujemo šta se dogodilo jer ja nisam kontrolisala tu humanitarnu organizaciju. Kontrolu sama dala u ruke svojih advokata i sada istražujemo šta i kako, budući da sve što radim i svaki novčić koji skupim ide u humanitarne svrhe," rekla je ona.

Naomi je u Parizu na dodeli nagrade briznula u plač pre nego što je emotivno zagrlila francusku ministarku kulture Račidu Dati, dok je Komisija za humanitarne svrhe u međuvremenu saopštila da je više od 400 hiljada eura prikupljenih donacija u organizaciji Naomi Kembel vraćeno donatorima da bi se sprečila dalja eksploatacija sredstava.

naomi-kembel-profimedia0727642135.jpg
Domine Jerome/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Nakon uvida u službene račune "Fashion for Relief" napisao je da je na blistavu gala svečanost u Kanu organizacija potrošila preko 1.9 miliona eura, a da je u razdoblju od 15 meseci iz organizacije u humanitarne svrhe otišlo oko 6 hiljada eura.

(Kurir.rs/Jutarnji/J.M.)

 Bonus video:

Kurir TV SVI POGLEDI UPRTI U NJU, SOFI MILO OŽIVELA BARBI LUTKU! Manekenka sabrala utiske pokraj roze kabrioleta: Ovo mi je posebno drago