Zvezda filmova  "Monster's Ball" i "Catvoman", Hale Beri, svojevremeno je govorila da ju je pogrešna dijagnoza herpesa navela da svoju platformu počne da koristi u svrhu pomoći drugim ženama koje prolaze kroz menopauzu.

Naime, pre tri godine glumica je podelila svoje jezivo iskustvo koje je dovelo do pogrešne dijagnoze nakon intimnog čina sa svojim dečkom, muzičarem Van Hantom, nakon kojeg je, kako je navela, osetila jeziv, prodoran bol.

beri-1.jpg
Profimedia 

"Imala sam sjajan seks. Probudila sam se ujutru, otišla u kupatilo, i pogodite šta? Osećala sam se kao da imam žilete u vagini. Otišla sam kod ginekologa, a on mi je rekao da imam najgori slučaj herpesa koji je ikada video," ispričala je glumica.

Kako je dalje navela, njen doktor je uradio još testova jer je bio ubeđen da ima polno prenosivu bolest. Međutim, testovi su bili negativni, a tek kasnije je shvatila da je pomenuti bol uzrokovan suvoćom vagine, što je jedan od simptoma perimenopauze - faza pre menopauze u kojoj menstruacija postaje neredovnija.

profimedia0221055023-1.jpg
Profimedia 

Količina estrogena počinje da varira u tridesetim i četrdesetim godinama, a jedan od znakova perimenopauze je promena u menstrualnom ciklusu, koji može da bude dužeg trajanje nego obično, kraćeg ili čak da potpuno izostane, tvrdi Američki koledž akušera i ginekologa.

Berijeva je takođe izrazila nezadovoljstvo jer je njen lekar nije pripremio za ovu tranziciju.

profimedia0804641363.jpg
William Volcov / Zuma Press / Profimedia 

"Uspela sam da se skinem sa insulina i upravljam dijabetesom od svoje 20. godine. Tako da me je moj ego ubedio da ću preskočiti tu celu stvar sa perimenopauzom. Zdrava sam, ali o Bože, bila sam tako needukovana o tome sve vreme," rekla je glumica, a prenosi "Latimes".

(Kurir.rs/J.M.)
 Bonus video:
Kurir televizija IZAZOVNA MIRKA VASILJEVIĆ NA CRVENOM TEPIHU BEZ BRUSA! Glumica otkrila kako je bez Vujadina Savića: Uvek nađem nekoga za veče!