Anđelina Džoli odustala je od tužbe protiv FBI-ja zbog istrage o navodnom incidentu zlostavljanja za koji je rekla da je izbio između nje i njenog sada bivšeg supruga Breda Pita u privatnom avionu.

andjelina-dzoli-profimedia0901935329.jpg
SGP / ddp USA / Profimedia 

Glumica je podnela tužbu pod pseudonimom 'Džejn Dou' u aprilu 2022. godine, u kojoj se pozivala na Zakon o slobodnom pristupu informacijama tražeći informacije o istrazi biroa o "incidentu nasilja u porodici" čije su žrtve bili glumica i njena maloletna deca. Izvor je tvrdio da je glumica želela time da sazna štetne informacije o Bredu Pitu koje bi zatim mogla da iskoristi u sudskom sporu oko starateljstva nad njihovom decom. "Anđelina Džoli verovatno traži nešto čime bi povredila Breda Pita. Ovo je očajnički potez da nađe nešto što ne postoji sa željom da to objavi".

bred-pit-profimedia0892685399.jpg
Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Anđelina je 25. septembra podnela zahtev za odbacivanje slučaja, pri čemu su obe strane dužne da plate svoje pravne takse za podnesak.

FBI je pokrenuo istragu o navodnoj svađi 60-godišnjeg glumca i Anđeline u kojoj su učestvovala i njihova deca u privatnom avionu 2016. Oni su pokrenuli istragu nakon anonimnog poziva birou.

Njihova istraga je zatvorena 22. novembra 2016, bez podizanja optužnice protiv Breda, a Anđelina je nekoliko dana kasnije podnela zahtev za razvod.

bred-pit-andjelina-dzoli-profimedia0091746654.jpg
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Navela je da je Bred „davio“ jedno od njihove dece i „udario drugo u lice“ dok je porodica putovala iz Francuske u Kaliforniju privatnim avionom. Glumica je takođe rekla da ju je glumac uhvatio "za glavu" i "tresao".

„U jednom trenutku je polio Džoli pivom, u drugom je polio decu pivom i crnim vinom”, navela je Anđelina u tužbi.

Bred je snažno negirao bilo kakve tvrdnje o fizičkom zlostavljanju i nazvao je Anđelinine tvrdnje protiv njega "potpuno neistinitim". Par je i dalje u borbi za starateljstvo nad šestoro dece koju dele, i dugotrajnoj pravnoj borbi oko Anđelinine prodaje njenog dela vinarije u kojoj su nekada bili suvlasnici u Francuskoj.

(Kurir.rs/YahooNews/M.F.)

Kurir TV TAJNE BRED PITOVOG MLADOLIKOG IZGLEDA: Da li je sve u estetskoj hirurgiji, ili?