Glumac Ron Hejl preminuo je u 78. godini. Igrao je u kultnoj seriji "General hospital", koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najduža američka sapunica i kao druga najduža televizijska drama u istoriji američke televizije.

Ron Hejl je glumio i u ABC sereiji "Ryan's Hope", od prve do poslednje epizode, a onda je u "General Hospital" dobio ulogu koja je takođe obeležila njegovu karijeru. Uzrok smrti još nije utvrđen, ova holivudska zvezda preminula je 27. avgusta, ali se tek sada saznalo za ovu tužnu vest, koju prenose brojni svetski mediji, poput "Daily Mail", "People", "Variety", "The Hollywood reporter" i mnogi drugi.

"Cela porodica serije "General hospital" tužna je zbog smrti Rona Hejla. Želeli bismo da uputimo saučešće njegovim voljenima u ovom teškom trenutku. Bio je neverovatan glumac i nezaboravan kolega. Neka počiva u miru", navodi se na X mreži.

Čuveni glumac je od 1975. do 1989. glumio u "Ryan’s Hope", a onda je od 1995. do 2010. bio deo glumačke ekipe "General hospital", od 1997. do 2000. glumio je u "Port Charles", navodi People.

Pohađao je Furman univerzitet, a pre pojavljivanja na malim ekranima, glumio je u pozorištu. Igrao je i u filmu "All The President's Men" i drami "Trial by Jury".Bio je dva puta nominovan za Emi nagradu za ulogu u "Ryan's Hope", 1979. i 1980, prenosi Blic žena.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

Kurir Sahrana Radmile Živković