Gledaoci su Kristinu Eplgejt (52) zavoleli kao Keli Bandi u seriji "Bračne vode", a na vrhuncu karijere otkrila je da ima rak dojke. Imala je 36 godina i krila je dijagnozu od svih, a odstranila je i obe dojke.

kristina-eplgejt-profimedia0837492938.jpg
Fox TV / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Rak je otkriven u ranoj fazi pa su šanse za ozdravljenje bile velike. Upravo zbog toga često podstiče žene da odlaze na mamografske preglede i pre nego napune 40. S obzirom na to da se plašila da će rak napasti i druge organe, preventivno je odstranila jajnike i maternicu.

"Istina, prošlo je mnogo godina, ali nikad ne zaboravljaš kroz šta si prošla. Sve izgleda drugačije i svaki put kad pogledaš svoje telo, setiš se", rekla je svojevremeno.

profimedia0737548666.jpg
Profimedia 

Glumici je velika podrška u svemu bio je njen suprug, basist Merin Lenobl, za kog se udala 2013. i s kojim je dobila ćerku Sedi (13). Posvetila se porodici, a onda joj je 2020, u jeku pandemije koronavirusa, dijagnostikovana još jedna bolest. Ovaj put je bila reč o multiploj sklerozi.

profimedia0737551400.jpg
Profimedia 

"Pozdrav, prijatelji. Pre nekoliko meseci dijagnostikovana mi je multipla skleroza. Bilo je to čudno putovanje. No, podržavaju me ljudi koje poznajem i koji boluju od iste bolesti. Težak je to put. Kao što svi znamo, put ide dalje", napisala je. U vreme kada je saznala za MS, i dalje je glumila i priznala je da joj je bilo teško da hoda bez štapa tokom snimanja poslednje sezone serije "Mrtav za mene".

U podkastu "Armchair Expert with Dax Shepard" pre mesec dana otkrila je da je primila još jednu groznu vest. Saznala je da ima 30 lezija na mozgu.

kristina-eplgekt0558969551.jpg
Profimedia 

"Najveća mi je iza desnog oka, pa me desno oko jako boli", rekla je. Vid joj, kaže, nije oštećen. Raduje je napredak medicine i to što se obolelima od multiple pomaže da duže žive, ali ipak nije sigurna hoće li biti tu još dugo.

"To je strašna stvar kod multiple skleroze - nema kraja. Tako sam ljuta zbog toga, ne možeš to da pobediš", rekla je.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S.)

Bonus video

Kurir televizija Lekari o početku testiranja vakcine koja leči rak