Luiz Glover (41) je Plejboj 2006. godine proglasio „modelom godine“, pa je i živela na raskošnom imanju Hjua Hefnera u Los Anđelesu. Međutim, 2010. godine za lepoticu sve kreće nizbrdo kada je doživela zastoj srca nakon operacije ugadnje silikona u grudi i provela pet nedelja u bolnici.

profimedia-0236111118.jpg
Ray Tang / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Glover sada živi u šatoru od 80 dolara na farmi u ruralnom Redingu u Engleskoj i plaši se za svoju budućnost jer se hladno vreme brzo približava. „Nemam porodicu na koju bih se mogla osloniti“, rekla je bivša manekenka, koja je odrasla u hraniteljskim domovima.

Pokušavam da ostanem optimistična i da maksimalno iskoristim svoju situaciju, ali je teško“, priznala je ona. „Moram uskoro da se izvučem iz ovoga. Stvari moraju da se promene pre nego što nastupi zima.”

profimedia-0915856717.jpg
George Richardson/Famous / imago stock&people / Profimedia 

Glover je prvi put počela da se bavi modelingom sa 20 godina i brzo je privukla međunarodnu pažnju. Bomba je nazvana „britanskom Karmen Elektrom“ pa se preselila u Sjedinjene Države gde je pozirala za Plejboj.

profimedia-0915856601.jpg
George Richardson/Famous / imago stock&people / Profimedia 

„Bilo je to prelepo vreme, kao neki drugi svet“, priseća se lepotica. „Tada nisam ni razmišljala toliko o tome, ali sam se družila sa najvećim svetskim imenima."

Prisustvovala je zabavama sa zvezdama uključujući Leonarda Di Kaprija, Metjua Perija i Paris Hilton. Ubrzo je Luiz odsela u Hefnerovoj vili vrednoj 100 miliona dolara.

Imali smo divlje zabave“, rekla je ona. „Jednom su mi oslikali telo i svi smo plesali oko Snup Doga dok je nastupao na bini u kući."

Luiz je za "The Sun" rekla da se Hefner uvek ponašao ljubazno prema njoj i da je uživala u danima u njegovoj vili, rekavši: „Volela sam sve ostale Plejbojeve modele, bili smo kao porodica. Hju mi se zaista dopao, bio je veliki džentlmen.”

Nakon što se oporavila od srčanog udara 2010. godine, Glover je odlučila da se okrene ličnom treningu.

To je bio poziv za buđenje za mene“, rekla je o svom petonedeljnom boravku u bolnici.

Lepotica je dobila septikemiju posle operacije implantata, što je izazvalo zastoj srca. „Počeo sam da treniram i bavim se fitnesom i modeliranjem životnog stila“, rekao je Glover. „Imala sam poslove sa većinom velikih brendova. Najki me je sponzorisao i osećala sam se kao da sam ponovo na vrhuncu.”

Ali kako je njen rad na ličnom treningu presušio usred krize troškova života u Velikoj Britaniji, Britanka je počela da se bori da sastavi kraj s krajem.

Sada sam starija, teško mi je, nema manekenskog posla“, objasnila je ona. „Volela bih da se bavim prezentacijom i još uvek radim taj posao povremeno, ali odbijam da radim bilo šta pornografsko.

Glover kaže da ima „previše samopoštovanja“ da bi radila kao striptizeta ili osnovala OnliFans. Umesto toga, plavuša pokušava da regrutuje nove klijente za ličnu obuku i pokušava da izgradi posao za šetnju pasa.

Pored svog šatora, Glover ima mali šporet za kuvanje, dve boce tople vode za grejanje i nepokolebljiv osećaj optimizma uprkos nedaćama.

„Na neki način se osećam smirenije sada kada sam ovde – jer imam manje o čemu da brinem“, rekla je ona. „Bilo je zaista posebnih trenutaka. Pre neko veče sam sedela i gledala zvezde padalice, zamotana u vreću za spavanje.

"Moja sreća će se uskoro promeniti", veruje Luiz.

(Kurir.rs/NYPost/M.F.)

MONDO/Stefan Stojanović Suzana Mančić - Plejboj