Anka Pop je pevačica kanadsko-rumunskog porekla i stekla je veliku popularnost širom Evrope, a publika u Srbiji bila je oduševljena njom nakon saradnje sa Goranom Bregovićem na čuvenoj pesmi "Ederlezi". Međutim, njena vrtoglava popularnost i slava naglo su ugašeni i to pod velom misterije.

screenshot-32.jpg
Printscreen/Youtube 

Prebegla iz Rumunije u Kanadu. Rođena 1984. godine iz komunističke Rumunije pobegla je 1987. godine sa porodicom, prešla je Dunav i došla u tadašnju Jugoslaviju gde je bila izbeglica. Nekoliko meseci kasnije sa porodicom je emigrirala u Kanadu. Tamo je gradila svoj novi život i karijeru. Međutim, često je posećivala rodnu Rumuniju da bi se na kraju i  vratila 1993. godine a tamošnju javnost uzburkala je kada je objavila da je u istopolnoj vezi i to u vreme kada je društvo bilo vrlo netolerantno prema homoseksualcima. Tu je i skončala.

Anka Pop 2.jpg
RotonMusicTV /youtube 

U decembru 2018. godine pronađena je mrtva u 34. godini nakon što je njen auto misteriozno završio u Dunavu. Službenici hitne pomoći identifikovali su njeno telo nakon što su ronioci pronašli automobil na jugozapadu Rumunije.

ap-damir.jpg
AP, Damir Dervišagić 

Mestu nedaleko od njene kuće. Policija je za pevačicin nestanak saznala od njene sestre koja je pozvala policiju nakon što se nije pojavila u porodičnom domu. Ovaj slučaj nikada nije rasvetljen niti se znaju okolnosti pod kojima je mlada pevačica izgubila život.

(Kurir.rs/M.J)

Kurir televizija "PITAO ME JE DA LI MOŽE DA MI POGLEDA U ŠOLJU, A ONDA MI JE PREDVIDEO NEŠTO ŠTO NIKADA NEĆU ZABORAVITI!" Dušica Bilkić prisetila se početka ljubavi sa Nedeljkom