Holivudska zvezda Kijanu Rivs je u subotu debitovao na profesionalnim auto trkama u događaju u kojem je zvezda Matriksa nastupila na čuvenom "Indijanapolis Motor Spidveju".

Rivs se zaokrenuo u travu uspevši da izbegne sudar na izlazu iz skretanja na nešto više od polovine trke koja je trajala 45 minuta. Ponovo je ušao i nastavio da vozi, signalizirajući da je nepovređen.

profimedia-0916826497.jpg
TMZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Rivs, koji se kvalifikovao kao 31. od 35 automobila, vozio je brzo kao i 21. vozač, i uspešno je izbegao nesreću u prvom krugu u 14. zavoju i završio na 25. mestu. 

Rivs, koji ima 60 godina, takmičio se ovog vikenda u Indijanapolisu u Tojotinom GR kupu, Tojotinoj specijalizovanoj trkačkoj seriji, kao i seriji podrške za "Indi 8 Hour" sportski automobil. Već ove nedelje, 7. oktobra, planira da ima drugu trku.

Rivs vozi automobil br. 92 BRZRKR, koji promoviše njegov grafički roman "Knjiga o drugom mestu". On je saigrač sa Kodijem Džonsom iz "Dude Perfect". 

kijanu-rivs-ap-jordan-strauss.jpg
AP Jordan Strauss 

Rivs ima prethodno trkačko iskustvo kao bivši učesnik "Tojote Grand Prik"-a na Long Biču u trci slavnih na kom je pobedio 2009. godine. Planirano je da prisustvuje projekciji filma "Brzina" povodom 30. godišnjice u utorak u Los Anđelesu zajedno sa svojom koleginicom Sandrom Bulok.

(Kurir.rs/Guardian/J.M.)

 Bonus video:

kurir televizija MLADI GLUMAC PROGOVORIO O REAKCIJAMA NA NJEGOVU ULOGU GEJ OSOBE! Đorđe Mišina bio završio u bolnici: Nisam znao šta pričam