"Under Milk Wood" je radio drama velškog pesnika Dilana Tomasa iz 1954. godine. BBC je naručio predstavu koja je kasnije adaptirana za scenu i pretočena na male ekrane, a upravo su u onoj koja se prikazivala u pozorištu Mermaid u Londonu glumili Rut Medok, kasnije poznata po ulozi Gledis Paf u „Hi-De-Hi!“, i Vindsor Dejvis, glumac poznat po ulozi urlajućeg glavnog narednika u „It Ain‘t Half Hot Mum“ i Dejvid Džejson, najpoznatiji po ulozi Del Boja u "Mućkama". Članica glumačke postave bila je i Dženifer Hil, s kojom je Džejson imao kratku aferu, ali posledice toga pojavile su se godinama kasnije piše Daily Mail.

Kako kaže sam glumac u to doba se fokusirao na karijeru i nije uspevao da izgradi nikakve ozbiljne veze jer su one, kako kaže, iziskivale previše vremena. Džejson i Dženifer su se razišli mirno, s jasnim namerama i bez povređenih osećanja. Džejson se ipak na kraju, 2005. godine, oženio Džil, a Dženifer se takođe udala za glumca Džefrija Dejviona. Gotovo pedeset godina kasnije Džejsonu stiže pismo koje će mu promeniti život.

profimedia0272026029.jpg
Profimedia 

„Da počnem od početka, tačnije mog početka. Pitam se da li ti je ikada prošlo kroz glavu, kao što je to bio slučaj s mamom i nedavno sa mnom, da bi ti mogao da budeš moj biološki otac. Već se dugo mučim s činjenicom da je pitanje ko mi je tata zapravo nerešeno. Ne želim da se mama oseća krivom. Nisam htela da „izdam“ svog pokojnog oca i beskrajno sam se brinula kako, zaboga, da ti pristupim. Međutim, stvarno bih volela da znam“, stajalo je na početku pisma.

Pošiljateljka je pismo nastavila poručivši kako nikako ne želi novac, Džejsona je zamolila za test očinstva kako bi se situacija konačno rešila i napomenula kako bi cela stvar ostala anonimna i između njih dvoje.

del-boj-3.jpg
Profimedia 

„Žao mi je ako ovo zvuči prilično naglo, ali očajnički se trudim da ne posustanem. Da situacijom objasnim preko pisma trebalo bi mi mnogo stranica, pa vas molim ako možemo da razgovaramo“, stajalo je na kraju pisma koje je bilo potpisano s najboljim željama i ljubavi od Abi x (ćerka Dženi Hil).

Glumac kaže da je pismo otvorio u kuhinji i bio šokiran. Ruke su počele da mu se tresu, nije verovao šta je pročitao pa je to ponovio opet i opet i opet.

del-boj-1.jpg
Profimedia 

„Moram da priznam da mi zapravo nije prošlo glavom, u ovih pedeset godina, da bi naša afera mogla da rezultira detetom i da postoji šansa da je Abi Hil moja ćerka. Znao sam da Dženifer i Džefri imaju ćerku koja je takođe glumica, ali pomisao da bi ona mogla da bude moja izazvala je u meni vrtlog emocija“, podelio je glumac.

Nastavlja i priznaje kako je vesti odmah podelio sa svojom suprugom Džil koja je takođe bila iznenađena, kako su pismo duže čitali u njima se razvila simpatija za Abi i pristali su na test očinstva. Rezultati su pokazali kako ona zaista jeste njegova ćerka, a prvi put su se sastali u jednom londonskom hotelu.

profimedia0438487640.jpg
Profimedia 

„Mislim da prvo niko nije znao šta da radi sa sobom. Teško mi je da objasnim kako je to upoznati nekog ko ima skoro 50 godina, vaš je, a nikada ga pre niste sreli. Imam još jednu ćerku Sofi (23), koju sam držao od rođenja i na to pomislim kada kažem da je ona moja ćerka, ali s Abi nikada to nisam mogao“, ispričao je glumac.

Nakon dugih razgovora Džejson je saznao kako ima i unuka, desetogodišnjeg dečaka Čarlija. Dve porodice su se spojile na božićnoj večeri koja je protekla vrlo dobro. Nakon toga svi su se susreli još mnogo puta jer zaista moraju da porazgovaraju o podosta godina odvojenog života.

„Ja upoznajem Abi i ona upoznaje mene, za to će nam trebati vremena. Nažalost, Dženi, Abina majka, umrla je na leto 2023. Jako se nadam da joj je laknulo kad je saznala da Abi konačno zna istinu o svom početku i da sada može da počiva u miru“, poručio je Džejson za kraj.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S.)

Bonus video

Kurir televizija Ispovest srpskog vojnika koji se borio na Kosovu: Nema ničega goreg nego pasti živ u ruke neprijatelju