Predstavnici izdavača knjige bivše prve dame Melanije Tramp zatražili su 250.000 dolara u zamenu za intervju sa njom uoči objavljivanja njenih predstojećih memoara, preneo je CNN.

Bahatost na meti kritika

profimedia0838433958.jpg
Giorgio Viera / AFP / Profimedia 

Dok je pomenuti list pokušavao da obezbedi intervju sa Melanijom Tramp, njena izdavačka kuća je poslala svim medijima dokument pod nazivom "Ugovor o poverljivosti i neotkrivanju podataka".Sporazum je postavio "stroge uslove za intervju i korišćenje materijala iz knjige".

Dokument je predviđao da će "CNN platiti licencnu taksu od dvesta pedeset hiljada dolara (250.000 dolara)".

Opravdanja

profimedia0377658379.jpg
Profimedia 

CNN je odbio da potpiše ugovor i odlučio da ga transparentno pokaže milionima ljudi širom sveta. No, onda sledi preokret.

- Ni Melanija ni bilo ko iz njenog tima nisu znali ništa o ugovoru, a dokument koji je poslat odražava internu pogrešnu komunikaciju - naovde iz izdavačke kuće.

Osim novca koji se tražio za intervju, zahtevalo se da novinar CNN-a koji bi razgovarao sa Trampovom potpiše ugovor, a svako kršenje Melaniji ili njenom izdavaču omogućilo bi pravo na "likvidiranu odštetu od 100.000 dolara".

Ipak je dala jedan intervju

donald-tramp-melanija-tramp-profimedia0890924662.jpg
RS/MPI / Capital pictures / Profimedia 

Bivša prva dama retko daje intervjue, ali je prošle nedelje učestvovala u ekskluzivnom razgovoru jedan na jedan sa Fox Nevs-om, koji se emitovao u svom vodećem jutarnjem programu "Fox & Friends“.

Foks je u četvrtak u izjavi za The Hill rekao da kuća "nije platila nikakvu naknadu za intervju, uključujući naknade za licenciranje fotografija". 

donald-tramp--melanija-tramp-profimedia0890924678.jpg
RS/MPI / Capital pictures / Profimedia 

Tokom razgovora sa voditeljem Foksa, Melanija je govorila o nedavnim pokušajima atentata na njenog supruga, bivšeg predsednika Trampa, osudila je raciju na njihovo odmaralište 2022. godine zbog poverljivih dokumenata kao "narušavanje privatnosti" i napala mejnstrim medije koji izveštavaju o kampanji.

(Kurir.rs/I.M.)

Kurir televizija TRKA ZA PRVU DAMU AMERIKE: Žestok OKRŠAJ između ikone stila ili smerne profesorke – može biti samo JEDNA (KURIR TELEVIZIJA)