Slavni glumac Patrik Svejzi preminuo je 2009. godine, nakon mučne borbe sa rakom. Zvzeda filma "Prljavi ples" poslednje dane provela je u teškim mukama, zapušten i u svojoj mokraći.

profimedia0378739069.jpg
Profimedia 


Da boluje od raka saznao je dve godine pre smrti. Uz njega je tada bila njegova dugogodišnja supruga Lisa Niemi, sa kojom nije imao dece.


- Pio sam šampanjac, a kao da sam pio kiselinu, imao sam osećaj kao da mi je u telu živa rana i da na nju sipam kiselinu - rekao je, a dijagnozu je dugo krio od svih dok on i supruga ne vide kako će se sa time boriti.

patrik-svejzi-profimedia0030085844.jpg
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 


Iako se očekivalo da će glumac borbu sa rakom provesti zbrinut, zapravo je bio ostavljen na milost i nemilost supruge. Tek nakon smrti se saznalo o čemu se radi.

Poslednji dani u najgorim mukama


Patrikovi prijatelji tada su medijima rekli da ga je supruga držala poput zatvorenika na ranču i da je branila bilo kome da dođe u posetu. Glumac je u momentu smrti imao jedva 40 kilograma.

profimedia0145106345.jpg
Profimedia 

"Zanemarivala ga je čim bi im Patrikov mlađi brat Don okrenuo leđa. Satima ne bi bila kod kuće, a kada bi Don došao, zatekao bi Patrika u fekalijama i urinu. Ako bi se Patrik i Lisa posvađali, šamarala ga je i grebala" izneli su njegovi prijatelji uz tvrdnje da je ona navodno varala Patrika ali i da veza i pre Patrikove smrti nije funkcionisala jer je navodno Lisa pokušavala da nametne potpuni kontrolu Patriku.

Udovica tvrdila kako ga je majka zlostavljala


Patrikova udovica Lisa Niemi otkrila je u dokumentarcu "Ja sam Patrik Svejzi“ da je njegov život bio daleko od savršenog. Lisa je izjavila da je njegova majka, Petsi Svejzi, tokom njegove mladosti bila fizički nasilna prema njemu.


Kako je Lisa navela, Patrik joj se poverio da ga je majka tukla u detinjstvu, ali i da je nasilje trajalo godinama. Sa nasiljem je prestala na njegov 18. rođendan, er je njegov otac intervenisao.


"Nikada ga više nije udarila nakon toga", rekla je Lisa.

(Kurir.rs/I.M.)