O braku kralja Čarlsa i princeze Dajane govori se godinama unazad. Često se na društvenim mrežama i dan danas pojavljuju njihovi stari snimci u kojima se može videti kakav je njihov odnos bio zaista, ali ovaj koji je aktuelan poslednjih dana izazvao je burne reakcije fanova kraljevske porodice. 

Naime, godinama pre dok je Čarls još uvek bio princ, on i Dajana prisustvovali su javnom događaju kada se Čarls sapleo i odgurnuo svoju dragu. Dajana se, kao i obično, svemu tome slatko nasmejala, ali njen pogled govori koliko se, još jednom, razočarala u svog odabranika. 

"Ponizio ju je," glasio je jedan od komentara ispod objave.

"Uradio je to namerno," dodao je drugi. 

"Uvek je bio ljubomoran na nju," zaključio je treći.  

Podsetimo, princeza Dajana bila je u braku sa Čarlsom od 1981. do 1996. godine u kom su dobili sinove Harija i Vilijama. Godine 1997. princeza od Velsa stradala je u Parizu u saobraćajnoj nesreći, a osam godina kasnije Čarls ulazi u brak sa Kamilom Parker, njegovom nekadašnjom ljubavnicom, a sadašnjom kraljicom. 

Afera Čarlsa i Kamile duboko je potresla britansku monarhiju kada je njihov telefonski razgovor isplivao prodat tabloidu "Esquire", 1989. godine. Godinama kasnije, bivši telohranitelj Lejdi Di - Ken Vorf, rekao je da je Dajana, iako je bila emotivno skrhana, uživala je u javnom sramoćenju sadašnjeg kralja. 

(Kurir.rs/J.M.)

 Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani