Ishan Kater (28), mladi indijski glumac, privukao je pažnju ulogom Šutera u Netfliksovoj hit seriji The Perfect Couple. Ishan, dosad ponajviše poznat indijskoj publici, ovim je projektom napravio korak prema Holivudu. Ovu ulogu smatra prekretnicom u svojoj karijeri iako je ranije igrao i u nekim BBC-jevim projektima.

"Biti deo ove produkcije otvorilo mi je nove perspektive u glumi. Uloga je zahtevna i izazovna, a rad s internacionalnom ekipom bio je neprocenjiv", rekao je tokom najave serije. 

"Ovo je tek početak. Nadam se da će moja uloga u The Perfect Couple otvoriti vrata drugim projektima na međunarodnoj sceni. Voleo bih raditi na filmovima i serijama koje izazivaju publiku i donose nove priče", dodao je za The Variety.

Ishan je vrlo brzo privukao pažnju šire javnosti te ga već prozivaju jednim od najzgodnijih glumaca mlade generacije.

"Ok, zaljubila sam se u ovog tipa", "Seriju gledam samo zbog njega", samo su neke od reakcija na društvenim mrežama na lik koji igra.

Za BBC je otkrio da je na kastingu za ulogu (koji u seriji glumi Indijca) bio "etnički agnostičan", odnosno da su u obzir uzeti glumci raznog etničkog porekla. Za lik priznaje da je bio "objektiviziran".

"Bio je to redak slučaj da lika iz južne Azije portretiraju kao poželjnog i atraktivnog. Da, bio sam objektiviziran. Lik je upravo zbog toga bio jedinstven i privlačan gledaocima. Rekao bih čak da je ovo bila istorijska uloga u tom smislu", objasnio je.

"Publika bi zbog Šutera mogla početi gledati indijske glumce u drugom svetlu. Svestan sam važnosti pozicije u kojoj predstavljaš celu skupinu. Srećan sam što sam imao priliku to napraviti kroz ovaj lik i nadam se da sam napravio pomak za sve ostale", dodao je.

(Kurir.rs/Index./M.J)

Kurir TV "ZOVU ME NA SVADBE, DO SAD BIH KUĆU SAGRADIO" Malo je poznato da OVAJ GLUMAC IMA NEVEROVATAN GLAS: Ranije sam izbegavao, A SADA...