Glumac i komičar Rasel Brend je tvrdio da je pronašao Boga usred uragana Milton. O tome je govorio u video snimku objavljenom hiljadama milja daleko od oka oluje.

rb.jpg
Instagram/russellbrand 

Bizaran post na društvenoj mreži X prikazuje osramoćenog komičara u Majamiju, koji nije na putu uragana 3. kategorije. Dok šeta zamračenom ulicom, 49-godišnjak kreće u neobuzdani pokušaj da poveže oluju sa svojom novom samoproglašenom hrišćanskom verom.

Glumac kaže: „Usred ove lude oluje na Floridi, a ja se molim za one od vas koji su direktno pogođeni, vredi razmisliti kako metafora oluje utiče na sve nas. Poput životinja, mislim da možemo da osetimo da se nešto neobično dešava i da se molimo za ljude u Tampi, Sarasoti i svima onima koji su direktno pogođeni ovim. Matej me je naučio da, kada su se apostoli nosili sa olujom, kada je Petar video našeg Gospoda na vodi, prvi je pitao: Jesi li to ti? Ne izlazi iz čamca dok ne saznaš da je to Isus, dok ne znaš da je Gospod taj koji kaže – da, dođi. Kad on kaže da, onda možeš izaći iz čamca. Ali, za razliku od Petra, kada izađete iz čamca, morate držati oči uprte u Gospoda, jer ako skinete oči sa Isusa, oluja bi mogla da vas proguta" rekao je glumac u svom snimku, piše DailyMail.

Nastavljajući svoje obraćanje na društvenim mrežama, bivši muž pevačice Kejti Peri opisuje oluju kao dokaz Božje moći.

"Pretpostavljam da je oluja demonstracija svemoćne moći koja je van naše kontrole. Kao metafora mi pomaže da razumem da moram da slušam i bdim nad Hristom", dodaje.

Od decembra 2023. Rasel je objavio nekoliko postova u kojima se raspravlja o njegovom odnosu sa hrišćanstvom.

Opužbe za seksualno zlostavljanje

profimedia0086478301.jpg
Profimedia 

Komičar se poslednjih meseci povukao nakon što ga je policija dvaput ispitivala u vezi s optužbama za seksualno zlostavljanje. Kao što znamo, Brend se u oktobru 2023. suočio s ozbiljnim optužbama niza žena, od čega su četiri iznele optužbe za Sunday Times i program ‘Dispatches‘ na Channel 4, a zatim se pojavio niz drugih optužbi koje su ispričane za BBC.

(Kurir.rs/M.J)

Kurir Florida uragan