Nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron izrazio želju da se glavna junakinja Netflikdove serije "Emili u Parizu" vrati iz italijanske u francusku prestonicu, rimski gradonačelnik Roberto Gualteri poručio mu je da je njoj jako dobro u Rimu.

"Dragi Emanuele Makronu, ne brini se, Emili je jako dobro u Rimu", rekao je Gualteri, a preneo "Politico". Dodao je da srce ne može da se kontroliše i da treba pustiti Emili da sama izabere. Gualteri je reagovao na Makronove izjave u intervjuu časopisu "Variety", za koji je francuski predsednik rekao kako će se "snažno boriti" da vrati Emili u Pariz.

img20240829wa0028.jpg
Nemanja Nikolić 

Emili u Rimu

U četvrtoj sezoni serije Amerikanka Emili Kuper, koju glumi Lili Kolins, zbog posla se preselila iz Pariza u Rim. Makron je u šali poručio kako će se boriti da se glavna junakinja Netfliksove hit serije "Emili u Parizu" nakon boravka u Rimu vrati u francusku prestonicu.

"Žestoko ćemo se boriti da se vrati i tražiti da i ostane u Parizu! Emili u Parizu - u Rimu nema smisla", rekao je Makron za "Variety" dodavši da je serija "izuzetno pozitivna kad je reč o atraktivnosti" za Francusku.

On smatra da je serija donela ogroman uspeh i Parizu i celoj zemlji, a njegova supruga Brižit toliko je zaljubljena u seriju da se čak pojavila u jednoj epizodi, zbog čega je Makron, kako je sam istakao, "vrlo ponosan". U intervjuu za rimsko izdanje "Hollywood Reportera" gradonačelnik Rima upozorio je francuskog predsednika da se ne meša u produkcijske planove Netflixa.

screenshot-28.jpg
Printscreen/Youtube 

Gualteri je rekao i da je o Makronovim izjavama razgovarao s gradonačelnicom Pariza Anom Idalgo i da su se oboje tome smejali:

"Emilino preseljenje u Rim vidimo kao potvrdu da naš grad postaje sve važniji i prilično smo opušteni u vezi s takvom odlukom Netfliksove produkcije. Oni znaju šta rade. Iskreno verujem da bi i gospodin Makron trebao da se opusti."

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

Kurir televizija "FRANCUSKA IMA VELIKO POVERENJE U SRBIJU!" Stručnjaci o Makronovoj poseti: Spremni su da čuju i vagaju naše argumente