Pevačica Tejlor Svift donirala je pet miliona dolara kako bi pomogla onima koji se bore s uraganima na Floridi, prenosi Page Six.

"Neverovatno smo zahvalni Tejlor Svift na njenoj velikodušnoj donaciji od pet miliona dolara u borbi protiv posledica uragana Helena i Milton. Ovaj doprinos pomoći će zajednicama u obnovi i oporavku, obezbediće ljudima, koji su pogođeni ovim razornim olujama, osnovnu hranu, čistu vodu i zalihe. Zajedno možemo da pomognemo porodicama da se nose s izazovima koji dolaze. Hvala ti, Tejlor, što stojiš uz nas u ovom pokretu koji želi da okonča glad i hvala ti što pomažeš zajednicama kad im je to potrebno", izjavila je Feeding America, neprofitna organizacija koja podržava one koji se bore s glađu.

Svift, koja je nedavno postala najbogatija muzičarka na svetu s neto vrednošću od 1,6 milijardi dolara, trebalo bi da sledeće nedelje krene u južnu Floridu kako bi nastavila svoju "Eras" turneju. To će biti njeni prvi koncerti na rasprodatoj turneji otkako je napravila pauzu nakon dugog boravka u Evropi. Do sada nije bilo nikakvih najava o odlaganju nastupa u Majamiju, koji su zakazani za sledeći vikend, od 18. do 20. oktobra.

Inače, Florida je draga pevačici, pa čak na albumu "The Tortured Poets Department" ima pesmu "Florida!!!". Takođe, Svift je nekada tamo imala dom.

tejlor-svift-profimedia0895291805.jpg
Newspix/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Predviđa se da će uragan Milton imati katastrofalne učinke. Uragan Helena već je uzrokovao veliku štetu i odneo više od 230 života, piše Page Six.

Ovo nije prvi put da je Svift pomogla u nekoj prirodnoj katastrofi. Prošle godine je to bio slučaj u Tenesiju, kada je pevačica donirala milion dolara kako bi pomogla stradalima nakon razorne oluje.

travis-kelsi-tejlor-svift-profimedia0841592138.jpg
Patrick Smith / Getty images / Profimedia 

Pevačica je takođe ranije donirala 100 hiljada dolara porodici koja je izgubila majku u tragičnoj pucnjavi koja se dogodila tokom proslave osvajanja Superboula u Kanzas Sitiju. Igrači Kanzas Siti Čifa, među kojima je i Tejlorin dečko Travis Kelsi, tada je slavio sa svojim saigračima, a kasnije je putem društvenih mreža poručio da mu je "srce slomljeno zbog stradalih u pucnjavi".

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

TIKTOK dailymail Tejlor Svift