Moprim Šakur, polubrat ubijenog repera Tupaka Šakura, prekinuo je dugogodišnje ćutanje i konačno se oglasio nakon nedavnog hapšenja repera Šona Didija Kombsa. U emisiji Pirsa Morgana progovorio je o navodnoj umešanosti Didija u pucnjavu iz automobila u kojoj je 1996. godine Tupak izgubio život.

Moprim je rekao da nije siguran da li je Didi bio iskren kada je rekao da nije bio umešan u ubistvo hip-hop ikone 1996. godine. Prisetio se i susreta s uhapšenim reperom godinama nakon pucnjave i ispričao je da ga je Kombs tada uveravao u svoju nevinost: "Didi je zapravo rekao da nema nikakve veze s ubistvom mog brata", ispričao je Moprim.

2405-profimedia.jpg
Profimedia 

Tupakov polubrat ne veruje u Didijevu nevinost

"Rekao sam mu: 'Istina tek treba izaći na vidjelo, pa ćemo vidjeti.' I evo nas, 27, 28 godina kasnije, još uvijek sumnjam u tu njegovu izjavu", otkrio je Tupacov polubrat u emisiji. Na pitanje vjeruje li da je Diddy lagao, Mopreme je rekao: "Vrlo moguće, tako nekako izgleda po mom mišljenju."

Podsetimo, porodica preminulog repera angažovala je poznatog advokata Aleksa Spajra kako bi istražio moguću vezu između Tupakovog ubistva i Didija, prenosi Index.hr.

profimedia-0915957049 (1).jpg
PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia 

Šakur je ubijen kad je imao 25 godina, a preminuo je usled povreda zadobijenih u pucnjavi u septembru 1996. godine. Prošle godine, gotovo tri decenije nakon incidenta, uhapšen je Duan Kife D Dejvis, koji je osuđen za ubistvo uz upotrebu smrtonosnog oružja. On tvrdi da je Didi platio milion dolara za Šakurovo ubistvo.

Ipak, Kombs je 2008. godine negovao na povezanost s Tupakovim ubistvom, izjavivši da je ta priča lažna i smešna. "Ni Notorious B.I.G. ni ja nismo imali nikakve informacije o napadu pre, tokom ni nakon njegovog izvršenja", rekao je tada.

profimedia0809571586.jpg
WG/MPI / Film Stills / Profimedia 

Didi se suočava s teškim optužbama

Osim što se Didi povezuje sa slučajem ubistva Tupaka Šakura, on je suočen i s optužbama za seksualno zlostavljanje, silovanje, trgovinu ljudima i kriminalne aktivnosti povezane s prostitucijom.

Nakon hapšenja otkriveno je da 120 osoba planira da podigne tužbu protiv njega, od kojih je 25 ljudi bilo maloletno u vreme incidenata zbog kojih pokreću tužbe, a jedna osoba je imala 9 godina kad se dogodilo navodno zlostavljanje. U 24 sata javilo se čak 12 hiljada navodnih žrtava i svedoka. Didi poriče sve optužbe.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

Kurir televizija REPER CUNAMI EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Počelo je usred nastupa, SRUŠENA JE CELA BINA! Potom šokirao: Evo šta se desilo sa ljudima