Glumac Siniša Ružić podelio je na svom Facebook profilu da je proteklog vikenda njegova majka doživela malu neprijatnost u Zagrebu. Ona se našla tokom maratona u sred trase kojom su se maratonci kretali, a onda je imala problema sa policijom.


- Moju majku od 77 godina je policija htela da privede jer je hodala po ulici uz park na Kegliću, jer se tamo održava JE**NI ZG MARATON! Nije htela da da ličnu kartu! Onda je policajac izvadio lisice i krenuo za 77-godišnjakinjom - započeo je glumac i dodao:


- Valjda bi trebala ići sa 77 godina 10 km peške da pređe na drugu stranu! Maraton bilo koje vrste po centru grada, i po centralnim prometnim pravcima se može organizovati u gradovima koji imaju metro i alternativu za građane.


Kako navodi nije ljut na policiju, ali mu i dalje nije jasno zbog čega su ljudi bili sprečeni da hodaju.


- Pretnja privođenjem starijim ljudima zbog toga što žele preći ulicu je sramota za svaku vlast. Ne mogu zameriti policajki jer očito provodi sulude namere pretpostavljenih, i žrtva je neiskustva. Samo želim ukazati na glupost i nepravdu - napisao je Siniša Ružić na Fejsbuku.


U komentarima je jedan koristnik istakao da je policija tako reagoa jer nije pristala na to da bude ligitimisana, te da je po zakonu bila dužna da da isprave na uvid policajcu koji ih traži.

(Kurir.rs/I.M.)