Sinoć je u Njujorku održana čuvena Victoria's Secret revija posle šestogodišnje pauze. Brojne kontroverze stavile su šou na čekanje, a neke od najsjajnijih zvezda manekenske industrije, uključujući supermodel Tajru Benks, izašle su na modnu pistu.

Ikonični model se epski vratio na pistu u sredu uveče nakon 20 godina, zatvorivši šou nakon uzbudljivog nastupa legendarne muzičke zvezde Šer.

profimedia-0921709092.jpg
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia Za kraj je nastupila Šer

Pored Benksove, pistom su prošetale i vlasnice krila Victoria's Secreta, poput Adrijane Lime, ​​Kendis Svejnpol i manekenke Điđi Hadid, koje su primećene tokom celog šoua. Kejt Mos, Behati Prinslo, Bela Hadid i Ešli Graham takođe su se pojavile na pisti.

profimedia-0921616256.jpg
Angela Weiss / AFP / Profimedia Adrijana Lima kao Viktorijin anđeo

Uoči revije, Benks je podelila osnažujuću objavu rekavši:

- Nikad nisi premlad da pokidaš i nikada nisi prestar da ostvariš san. I nadam se da ćeš sutra raditi sa mnom i jedno i drugo kada ponovo budem ljuljala tu pistu Vicotria Secreta posle skoro 20 godina - napisala je i dodala:

profimedia-0921710434.jpg
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

- Dok hodam, razmišljaj o svojim snovima, o tome šta ti želiš da postigneš. O toj stvari zbog koje si sumnjao u sebe. O toj stvari za koju nisi siguran da li je dovoljno samouveren da je ostvariš. Nikada nemojte prestati da sanjate. Ali sada je vreme da počnete da radite.

Prošlo je nekoliko godina od poslednje revije Victoria's Secret na pisti. Godine 2019. godišnji događaj je otkazan nakon turbulentnog perioda za brend interno i eksterno.

profimedia-0921616310.jpg
Angela Weiss / AFP / Profimedia Kejt Mos kao Viktorijin anđeo

Godinu dana ranije, Jan Singer je dao ostavku na mesto izvršnog direktora Victoria's Secret odeljenja za donji veš; Taj potez usledio je nedelju dana nakon što se Ed Razek, direktor marketinga tadašnje matične kompanije Viktorije Sikret, L Brands, našao na udaru kritika zbog kontroverznih komentara za Vogue o transrodnim modelima. Razek se kasnije izvinio za svoje komentare u izjavi, rekavši da su „iskazali kao neosetljivi“.

Šou se takođe ranije suočio sa kritikama zbog nedostatka inkluzivnosti na pisti. Uprkos prošlosti, kompanija je napravila korake ka rebrendiranju sa pozitivnijim izgledom.

profimedia-0921613431.jpg
Angela Weiss / AFP / Profimedia Điđi Hadid kao Viktorijin anđeo

Godine 2021. Victoria's Secret je pokrenuo VS Collective, koji je predstavljao raznoliku i inkluzivnu grupu nekih od najvećih svetskih imena, uključujući glumicu i preduzetnicu Priianku Chopra Jonas, transrodnu brazilsku manekenku Valentinu Sampaio, LGBTKIA+ aktivistu i profesionalnu fudbalerku Megan Rapinoe i nekoliko drugi.

profimedia-0921620075 (1).jpg
Angela Weiss / AFP / Profimedia Alesandra Ambrosio kao Viktorijin Anđeo

U tadašnjem saopštenju za štampu, brend je rekao da planira da koristi novu platformu za "kreiranje novih programa saradnika, revolucionarnih kolekcija proizvoda, ubedljivog i inspirativnog sadržaja i prikupljanja podrške za ciljeve od vitalnog značaja za žene“.

(Kurir.rs/I.M.)