Manekenka Điđi Hadid otvorila je sinoć reviju Viktorijas sikret u Njujorku. Ova modna zvezda nosila je najglamuroznije kreacije na modnom šouu, koji se vratio nakon šestogodišnje pauze. Ponela je i najlepša krila kao Anđeo pomenute modne kuće, i baš taj detalj je povezuje sa srpskim dizajnerom Miodragom Guberinićem.

Upravo je ovaj kreator dizajnirao krila koja je nosila Điđi Hadid. "Ostvarenje snova, kreiranje para krila za otvaranje revije Viktorijas sikret, plus još tri luka. Od srca hvala dizajneru revije Zaldiju što mi je ukazao poverenje u stvaranju ovog jedinstvenog komada", poručio je dizajner na Instagramu, gde njegovu kreaciju ocenjuju kao remek delo.

profimedia-0921651199.jpg
Angela Weiss / AFP / Profimedia 

Miodrag Guberinić je veoma uspešan na svetskoj sceni. Sarađivao je sa Madonom tokom dve njene svetske turneje, “Rebel Heart” i “Madam X”, na brojnim pozorišnim predstavama na Brodveju: „Frozen“, „Moulin Rouge“, „Mean Girls“, „Pretty Woman“, „Hamilton“. Radio je i na serijama„The Tick“,“Gotham“,“Mrs Maisel“, „SNL" a bio je asisten kostimografa ilustratora na Spilbergovom rimejku „West Side story“, i na filmu „A Beautiful Day in the Neighborhood“.

Odlučio je da studira scenski kostim još u osnovnoj školi, zahvaljujući nastavnici likovnog Lučiji Tomi. Veliki uticaj na njegovo obrazovanje i rad imale su profesorka kostima Linda Pisano kao i Lara Berich. Završio je master studije na Nortwestern univerzitet u Čikagu, a zatim se preselio u Njujork koji je prvi put posetio 2004. godine.

"Prvu stipendiju sam dobio od Indiana Univerziteta – tu sam ostao godinu dana i pošto sam ubrzo shvatio da taj program nije za mene aplicirao sam na Nortwestern Univerzitet u Čikagu. Tu sam primljen i dobio i veću stipendiju za sve tri godine MFA programa za pozorišni kostim. Želeo sam da nastavim školovanje u inostranstvu jer sam osećao da moram da naučim više da bi mogao profesionalno da se bavim kostimom. Američki univerziteti imaju pristup primenjenoj umetnosti kao ozbiljnoj profesiji koja se gleda kao biznis, dok je na našoj akademiji to više umetnički pristup bez uvida u komercijani deo kreativnog posla", ispričao je za 013info.rs i dodao: "Početak u Njujorku nije bio jednostavan. Ali ljubav prema mojoj profesiji i istrajnost su mi najviše pomogli. Radio sam najrazličitije kreativne poslove vezane za pozorište i modu da bi se povezao sa ljudima i naučio kako sve funkcionisše ovde. Ne mogu da izdvojim jednu ključnu stvar ili iskustvo, mislim da su svi poslovi i svi ljudi koje sam upoznavao jednako uticali da se vremenom povezem sa Brodvejskom scenom i većim imenima na svetskoj sceni. U mom poslu je sve preporuka, ni jedan posao ne dolazi slučajno. Iz jednog posla sam ulazio u drugi upoznajući ljude koji su bili zainteresovani za moj rad i moju saradnju sa njima".

U Srbiju dolazi jednom godišnje i nastavlja sa novim, svetskim uspesima.

(Kurir.rs/Blic žena/I.M.)

kurir televizija VERICA RAKOČEVIĆ ZA KURIR: Ovo je moja poslednja revija, neću da se valjam u blatu zbog gluposti! Sa partnerom pravi MEGA SPEKTAKL