Muzičar Lijam Pejn, bivši član benda One Direction, poginuo je nakon pada sa trećeg sprata hotela Kasa sur Palermo u Buenos Ajresu, gde je boravio prethodnih dana.

profimedia-0922117965.jpg
Luis ROBAYO / AFP / Profimedia 

Telo pevača, koji je imao samo 31 godinu, pronađeno je u unutrašnjem dvorištu hotela, a slike sa lica mesta prikazuju policajce i veliki broj okupljenih, kao i kola Hitne pomoći. Na ulici ispred hotela su stotine uplakanih fanova koji pale sveće i ostavljaju cveće.

Fanovi i policija blokirali ulicu

profimedia-0922121061.jpg
Luis ROBAYO / AFP / Profimedia 

Policija je kratko saopštila da je, pre Lijamovog pada, dobila poziv od osoblja hotela zbog gosta koji se ponašao agresivno i delovao kao da je pod dejstvom opijata. Pejn je napravio problem u lobiju hotela a potom otišao u sobu. Oko pet sati popodne, čuo se tresak a potom je pronađeno njegovo telo.

profimedia-0922129358.jpg
Luis ROBAYO / AFP / Profimedia 

Pablo Poličikio, direktor komunikacija Ministarstva bezbednosti Buenos Ajresa, rekao je u izjavi za Asošijeted pres da je Pejn "skočio sa balkona svoje sobe“. Policija je odmah požurila u hotel kao odgovor na hitan poziv upozoravajući na "agresivnog čoveka koji bi mogao da bude pod uticajem droge ili alkohola."

profimedia-0922133258.jpg
Luis ROBAYO / AFP / Profimedia 

Fotografije Pejnove hotelske sobe, koje je objavila policija Buenos Ajresa, prikazuju razbijeni televizor. Vlasti sada istražuju okolnosti njegove smrti i sprovode autopsiju.

(Kurir.rs/I.M.)