Muzički mogul Šon Kombs, poznatiji kao Paf Dedi, u zatvoru je zbog optužbi za trgovinu ljudima, podsticanje na prostituciju, nasilničko ponašanje. Poslednjih nedelja sva pažnja usmerena je ka njemu, a fanovi širom sveta objavljuju nove zanimljive detalje iz njegovog života, a koji su manje ili više poznati javnosti. 

paf dedi.jpg
Printscreen YouTube 

Šonu Kombsu nije bilo najlakše odrastanje. Ali njegovo vaspitanje mu je usadilo radnu etiku koja mu je pomogla da postane jedno od najuticajnijih imena u hip-hopu. Rođen u Harlemu, Dedi se preselio u Mount Vernon, Njujork, sa 12 godina, u pokušaju njegove samohrane majke, Dženis Kombs, da mu pruži drugačije iskustvo. Ali reper je nastavio da često posećuje Harlem, pošto je njegova baka još uvek živela tamo. I oba mesta su igrala ulogu u njegovom oblikovanju.

paf dedi dženis smols kombs profimedia-0917092701.jpg
Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia Majka Paf Dedija

Sećam se jednostavnih stvari o Maunt Vernonu: trava, drveće i mogućnost da igram bejzbol“, rekao je on. "U Harlemu nije bilo Male lige, nije bilo dvorišta sa travom. Ali susedstvo je bilo multikulturalno, tako da je to proširilo moje vidike. Moja majka je radila tri posla, a baka dva. U ranom detinjstvu sam započeo svoj i put“, detaljno je ispričao Dedi.

Šta se desilo sa ocem Paf Dedija

Odrastao je bez oca, pošto ga je izgubio svog oca sa 3 godine, rekao je u videu iz 2013.  Iako je znao malo o tome kako je Melvin Kombs umro, Deddi je mogao prilično lako da sastavi delove slagalice.

„Primetio sam da momci sa ulica u Harlemu uvek znaju prezime moje porodice“, rekao je Opri Vinfri.

Iako je Melvinova smrt bila tragična, ona je, nažalost, ilustrovala stvarnost u kojoj je Dedi odrastao. Ime Melvina Kombsa bilo je dobro poznato u Harlemu tokom 1970-ih, decenije koju je obeležila epidemija opioida koja je opustošila njujorške zajednice sa niskim primanjima. Poput mnogih muškaraca koji žive u toj stvarnosti, otac Šona „Didija“ Kombsa bio je umešan u lokalnu trgovinu drogom, kretao se u istim krugovima kao i osuđeni trgovac drogom Frenk Lukas, koji je inspirisao film Ridlija Skota „Američki gangster.

Melvin je umro 1972. kada je Dedi imao 3 godine. Dženis je prvobitno rekla reperu da je njegov otac poginuo u saobraćajnoj nesreći, ali kada je reper odrastao otkrio je da je Melvin bio diler droge koji je upucan.

Godine 1972. Melvin je smrtno pogođen u svom automobilu tokom transakcije droge nakon što je pogrešno identifikovan kao doušnik, prema Find a Grave. Dedi je sve ovo naučio sam, pošto je njegova majka izbegavala tu temu.

„Pokušala je da me zaštiti... Moja majka nije želela da idem njegovim stopama“, rekao je Paf Dedi za The Oprah Magazine.

(Kurir.rs/M:J)

Kurir televizija MIKA ALEKSIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Reditelj optužen za silovanja prvi put se oglasio iz KUĆNOG PRITVORA