Lijam Pejn koji je umro juče u 31. godini, nakon što je pao sa terase trećeg sprata hotela u Buenos Ajresu, bio je u kontaktu sa dugogodišnjom prijateljicom, sa kojom se dopisivao na dan tragedije. Njihovo prijateljstvo trajalo je godinama.

shutterstock_1219217605.jpg
Shutterstock 

Džodi Ričards i Lijama Pejna spajala je posebna veza. Ona ga je podučavala scenskom nastupu u Pink Productions u Voverhemptonu, njegovom rodnom gradu. U intervjuu za "Sky news" rekla je da joj je pevač napisao da obnovi kontakte sa ljudima u tom mestu i proveri kako su svi.

Napomenula je da su skoro svakodnevno čuli pa je tako bilo i u danima pre tragedije. Pitao ju je u ponedeljak kako je, odgovorila mu je da je u teretani sa svojim sinom. Poslalo joj je sliku na kojoj drži ruku na glavi. Zatim mu je napisala da je kod kuće. On joj je u jednom momentu odgovorio da je dobro, da je u Argentini, kontaktirala ga je i juče oko 23 sata.

Lijam Pejn.jpg
printscreen/youtube/Overrated Blogger 

Kada je čula šta se desilo Lijamu Pejnu, šok je bio ogroman. "Nisam mogla da verujem šta se dešava, mislila sam da su to lažne vesti. Pokušala sam da ga dobijem preko telefona, nije se javljao. Pokušala sam da mu pošaljem poruku, ali nije bilo obaveštenja da je pročitao poruku što se inače dešavalo brzo ranije":

 Napisala je na kraju: "Lijame, molim te reci, da ovo nije istina, molim te. Laku noć, gospodine. Nemam reči i ne želim da se oprostim. Kada se probudim, sigurna sam da će sve biti san".

Nažalost, bilo je sasvim drugačije. Džodi je rekla da je bila zgrožena snimcima sa lica mesta koji su objavljeni a koja su mogli da vide njegova porodica, roditelji, sin...

Lijam Pejn 2.jpg
printscreen/youtube/Overrated Blogger 

Argentinsko tužilaštvo izjavilo je da je postoji mogućnost da je Lijam Pejn pao sa balkona trećeg sprata hotela u Buenos Ajresu u polusvesnom ili nesvesnom stanju što bi značilo da je njegova smrt nesrećan slučaj. Istraga je u toku, a ovi navodi razlikuju se od policijskog izveštaja da je pevač skočio sa terase.

Detektivi su potvrdili da je niz stvari zaplenjeno iz hotelske sobe gde je boravio pevač što ukazuje na njegovo prethodno konzumiranje alkohola i droga. Navode argentinskog tužilaštva prenosi Daily mail.

Nakon obdukcije utvrđeno je Lijam Pejn umro usled teških povreda, uključujući i frakturu lobanje. Vlasti su zatražile dalje testove uključujući toksikološka, ​​biohemijska i histopatološka ispitivanja.

liam 2.jpg
Shutterstock 

Obdukcijom su ustanovljene povrede koje odgovaraju padu sa visina i nema naznaka da je neko bio umešan u smrt pevača. Međutim, policija traga za dve žene, koje su bile sa pevačem u hotelu "Casa Sur", noć pre njegove smrti.

Rečeno je da su obe žene juče napustile hotel nakon što su čekale Pejna u holu, javlja argentinski list "Infobae". Nema naznaka da bi mogle da budu umešane u u njegovu smrt, ali policija se nada da mogu da pomognu u istrazi, odnosno u otkrivanju kako je proveo poslednje sate. A kako je rečeno iz argentinskog tužilaštva, sve ukazuje da je pevač bio sam u trenutku smrti, iako se istraga bavi "mogućom umešanošću trećih strana u događaje koji su se desili pre", kao i da su njegove povrede glave bile dovoljne da izazovu smrt.

Istraga je u toku. Lijam Pejn imao je 31 godinu, bio je član benda "One direction", od 2010. do 2016. kada se grupa razišla.

(Kurir.rs/ Blic Žena/M.F.)