Holivudski predator Harvi Vajnstin početkom septembra optužen je za dodatne seksualne zločine u Njujorku uoči ponovljenog suđenja. Sada su isplivali novi detalji njegovog zdravstvenog stanja.

harvi-vajnstin.jpg
Erik Pendzich / Alamy / Alamy / Profimedia 

Sedamdesetdvogodišnji holivudski producent na suđenju za seksualne prestupe Harvi Vajnstin boluje od hronične mijeloidne leukemije i leči se iza rešetaka na ostrvu Rikers, navode izvori. Hronična mijelodna leukemija je retka vrsta raka koštane srži.

Zdravstveni problemi nisu bili neuobičajeni za Vajnštajna u septembru je morao na hitnu operaciju srca, a u julu je hospitalizovan nakon što je bio pozitivan na COVID-19 i dvostruku upalu pluća.

2405-ap.jpg
AP 

Vajnstinu koji je služio 23-godišnju kaznu, ranije ove godine je poništena presuda u Njujorku, ali nije izašao na slobodi jer je 2022. osuđen za silovanje u Los Anđelesu i osuđen na 16 godina zatvora.

U svojoj žalbi, sud je naveo da su tužioci u ključnom slučaju #MeToo pozvali svedoke čije optužbe nisu bile deo optužbi protiv njega. Vajnstin je takođe osuđen na 16 godina zatvora u odvojenom suđenju za silovanje u Kaliforniji, na koje se žali.

(Kurir.rs/M.J)

Kurir televizija MIKA ALEKSIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Reditelj optužen za silovanja prvi put se oglasio iz KUĆNOG PRITVORA