Keri Fišer uplovila je u manekenske vode još kao tinejdžerka, a proslavila se saradnjama s modnim kućama Armani, La Perla i Victoria's Secret. Ipak, javnosti je najpoznatija njena veza s egipatskim filmskim producentom Dodijem Al Fajedom, ljubavnikom pokojne princeze Dajane.

Kerina ljubav s Dodijem započela je u Parizu 1996. godine, a prema njenim rečima, njihova  veza se preklapala s Dodijevom vezom s Dajanom. Fišer nije znala za ovu romansu sve dok "The Sunday Mirror" nije objavio slike njihovog poljupca.

Planirali su da se venčaju 9. avgusta 1997, zbog čega joj je Dodi poklonio prsten sa safirom i dijamantom. Njena majka je kasnije rekla da se Mohamed Al Fajed oštro protivio vezi svog sina s manekenkom, nazivajući je "kučkom koja juri za bogatstvom", prenosi Vanity Fair.

Keri je tvrdila da su ona i Dodi vereni, ali portparol porodice Fajed demantovao je njene navode za The Irish Times, ipak priznavši da se viđaju. Kerina majka zatim je javno optužila Dodija, tvrdeći da je na venčanju njene druge naslednice 1996. godine zatražio ruku njene ćerke, ali se kasnije prema njoj poneo vrlo okrutno. Navela je da Dodi treba da se stidi.

dodi-al-fajed-princeza-dajana-profimedia0018897925.jpg
MAXPPP / Newscom / Profimedia 

Nakon što je Sunday Mirror objavio slike Fajeda i Dajane, Keri je tužila Fajeda zbog kršenja predbračnog ugovora.

Tvrdila je da joj je Dodi ponudio 500 hiljada dolara da odustane od karijere modela i provodi više vremena s njim, ali da joj je dao samo 60 hiljada i ček na 200 hiljada dolara koji je odbijen.

keli-fiser-profimedia0068591142.jpg
FRANCISCO NEVES / AFP / Profimedia 

Zahtevala je preostali iznos i odštetu, optužujući Fajeda da je preuzeo odgovornost kad ju je gotovo ostavio na oltaru. Na konferenciji za novinare pozvala je Dajanu da se upoznaju, ali princeza se nikada nije odazvala pozivu.

Nakon tragedije koja se dogodila 1997, Fišer je odustala od tužbe i izjavila da je istinski volela Dodija, te da je skrhana njegovom smrću i smrću princeze Dajane. Nije se pojavila na Dodijevoj sahrani 1. septembra 1997. jer se sve odvijalo tako brzo da nije bilo vremena za put u London.

keli fiser profimedia-0068591242.jpg
FRANCISCO NEVES / AFP / Profimedia 

Godine 2008. Keri Fišer učestvovala je u istrazi tragedije, a tada su otkriveni njeni tajni razgovori s Dodijem. U tim razgovorima Dodi ju je optužio da mu je ukrala auto vredan 50 hiljada dolara, što je ona demantovala.

Kasnije se udala za pilota kog je upoznala u Africi 2007. godine, piše People. Naslednica jednako talentovane majke Debi Rejnolds i slavnog oca Edija Fišera, nije krila da boluje od bipolarnog poremećaja, kao ni da se bori sa zavisnostima.

profimedia0334120009.jpg
Profimedia 

"Konzumiranje droga učinilo ju je manično-depresivnom. To je bolest koju je, nažalost, dobila genetskim faktorom - dar njenog oca ćerke. Stavićemo to na njega", rekla je Rejnolds o svojoj slavnoj ćerki.

Keri je umrla 27. decembra 2016. godine. Nekoliko dana nakon srčanog udara u avionu umrla je od apneje, prestanka disanja u snu, a toksikološki nalaz pokazao je da joj venama teče velika količina droge. Samo dan kasnije američki mediji objavili su da je preminula i njena majka Debi Rejnolds.

Navodno je glumica doživela moždani udar nakon vesti o ćerkinoj smrti, a njene poslednje reči bile su: "Želim da budem s Keri".

(Kurir.rs/ Stil/ L. S.)

Bonus video

00:13
Dajana Čarls  Izvor: tiktok/@royal.tc