U žalbi podnetoj u februaru navodi se da su zaposleni koji rade za Šona „Didija“ Kombsa morali da nose „ružičasti kokain“, drogu koja je takođe pronađena u organizmu Lijama Pejna nakon njegove smrti.

366000_profimedia0853206703_ls.jpg
Anthony Carrel / Starface / Profimedia 

ABC Nevs je izvestio da je delimična obdukcija otkrila da je Pejn, koji je umro 16. oktobra nakon pada sa balkona na trećem spratu hotela u Buenos Ajresu, u Argentini, imao „više supstanci“ u svom telu, uključujući ružičasti kokain, drogu koju Nacionalni centar za trovanje kaže da obično sadrži neku mešavinu metamfetamina, ketamina i MDMA. Kokain se ne nalazi u drogi, uprkos njenom imenu.

paf dedi.jpg
Printscreen YouTube 

Droga, takođe poznata kao "Tuci", pominje se u žalbi koju je podneo Rodni "Lil Rod" Džons, producent i bivši videograf za Paf Dedija, koji je tužio muzičkog mogula u februaru, optužujući ga za seksualno uznemiravanje.

U tužbi, koju je na uvid imao People, takođe se navodi da ga je Kombs, poznat kao Paf Dedi, drogirao. U tužbi su takođe navedene detaljne tvrdnje da je upotreba droga bila rasprostranjena u poslovanju mogula.

paf dedi profimedia-0211326598.jpg
MPNC / Backgrid USA / Profimedia 

Navodi se i da su „svi zaposleni, od batlera preko kuvara do spremačica“, morali da „šetaju unaokolo sa kesom ili torbom napunjenim kokainom, GHB, ekstazijem, gumama od marihuane… i Tuci…“

Džonsova tužba je podneta mesecima nakon što je Kombsa tužila njegova bivša Kasandra  Ventura, koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje. Njena itužba bila je prva u nizu podnesenih protiv Combsa, optužujući ga za nedolično ponašanje.

(Kurir.rs/M.J)