Scenarista i reditelj Dragoslav Lazić umro je u 87. godini. Iza sebe je ostavio na desetine filmskih ostvarenja, a iz braka sa glumicom Snežanom Savić ima ćerku Anitu. Nakon razvoda se oženio 32 godine mlađom glumicom Draganom Turkalj, sa kojom je blizance dobio u 76. godini.

U trenutku kada je odlučio da uplovi u zajednički život sa mlađom suprugom, Dragoslav je bio na meti osuda, jer je razlika u godinama tada bila tabu tema, a najveća podrška mu je bila baš supruga, koja je za medije dala izjavu i otkrila kakav njihov odnos.

snezana-savic01-damir-dervisagic.jpg
Damir Dervišagić Snežana Savić

- Uz mog supruga, izuzetno karakternog i čvrstog muškarca, shvatila sam da ništa nije sramota. Ja sam uz njega odrastala s obzirom na to da sam ga upoznala kada sam imala 26 godina. Pošto nismo uspevali da se prirodnim putem ostvarimo u ulozi roditelja, posle bezbroj pokušaja počeli smo akciju vantelesne oplodnje. Budući da su pokušaji bili uzaludni, polako sam sve dublje padala u očaj - rekla je pre nekoliko godina Dragana Tukalj za Hello, prenosi Blic.

snezana-saivc.jpg
Printscreen Dragana Turkalj

- Često sam se pitala zašto sam kažnjena i čime sam zaslužila da mi se sve ovo dešava. Osim te patnje, brzo sam izgubila oba roditelja, što je bio dodatni bol koji je produbljivao moju patnju. U trenucima kada sam pomišljala da pokušaji da putem veštačke oplodnje dobijemo dete više nema smisla Dragoslav je insistirao da nastavimo i da ne odustajemo. Boli svaki neuspeh, a moj suprug je bio svedok mojih patnji - ispričala je Dragana tada.

dragoslav-lazic-15082023-0002a.jpg
ATA images Dragoslav Lazić

Dragoslav o svojoj bolesti

Podsetimo, prošle godine je Dragoslav Lazić govorio o svom zdravstvenom stanju.

- Nema me jer su me stigle godine. Ja i dalje pišem, ali moje projekte će raditi neko drugi. Definitivno sam rekao zbogom rediteljskom poslu, jer je to zaista naporan posao. Ja sam se i razboleo na snimanju serije “Zvezdara”, koju sam radio tri godine. Imam i zdravstvenih problema. Slabije čujem i vidim, ali i slabije hodam. Imam Parkisonovu bolest, odnosno bolest koja se ne leči, ali je bitno da se uspori. Ipak i pored toga, ne odustajem od posla - rekao je on tada za Blic.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

01:40
Nataša Aksentijević: Kao mlada glumica sam bila tupava Izvor: Kurir televizija