Kamila Parker Bauls (77) udala se za tadašnjeg princa Čarlsa (75) u aprilu 2005. godine. Javnost joj nije baš bila naklona zbog načina na koji je osvojila Čarlsa - bila mu je ljubavnica dok je bio u braku s princezom Dajanom.

Kamila se razvela od prvog muža Andrjua Parkera Baulsa, a razveli su se i spomenuti članovi britanske kraljevske porodice pa više nije bilo prepreke za nastavak veze Ćarlsa i Kamile. Malo po malo radili su na tome da se umile javnosti.

kralj čarls kraljica kamila profimedia-0924672033.jpg
Toby Melville/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ipak, jedno pitanje muči mnoge već godinama, a to je zašto je Kamila zadržala prezime prvog supruga. Njeno devojačko prezime bilo je Rouzmeri, a postoji niz teorija zašto je zadržala prezime sve ove godine. Prvenstveno, Kamila je sa bivšim suprugom u braku dobila dvoje dece, sina Toma i ćerku Lauru. Navodno je zadržavanjem prezimena održala osećaj povezanosti s decom, koja su takođe imala prezime Parker Bauls.

U trenutku kada se Kamila razvela od Andrjua, 1995. godine, bila je poznata po njegovom prezimenu više od 2 decenije. Veruje se da je smatrala da bi promena prezimena na ono devojačko narušila njenu ulogu u društvu, pogotovo u tim visokim krugovima u kojima se kretala.

kralj-carls-kraljica-kamila-profimedia0905635192.jpg
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Njen odnos s Čarlosm s godinama je postajao sve javniji, a kad je zadržala prezime prvog supruga kao da je izbegla dodatnu pažnju na svoj život. Osim toga, nakon venčanja sa princem, a sada kraljem, preuzela je titulu vojvotkinje od Kornvola. Čini se da je zadržavanje prezimena Parker Bauls bilo vrlo praktično.

(Kurir.rs/Story/J.M.)

Bonus video:

00:12
Spanska kraljica Leticija Izvor: Instagram/europe.monarchies_