Porodica slavnog glumca Metjua Perija progovorila je prvi put o njegovom odlasku, godinu dana nakon smrti. Kit i Kejtlin Morison dali su zajednički intervju za kanadsko izdanje magazina HELLO! gde su pričali o svojim naporima da održe sećanje na Metjua, koji je preminuo u svom džakuziju 28. oktobra 2023. 

- Metju bi voleo da ga pamte po tome što je učinio nešto da pomogne ljudima koji se bore sa zavisnošću - rekao je njegov očuh.

metju.jpg
Stoianov/spot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, Kit je u porodicu Metjua Perija ušao 1981. godine, kada se oženio Perijevom majkom Suzan, a njegova iznenadna smrt ga je šokirala. 

- Svako ko je izgubio dete će vam reći da je to poražavajuće, čak i ako ste na neki način spremni za tu mogućnost. Ono što smo odlučili da uradimo je da ostanemo pri njegovoj odlučnosti i pokušamo da uradimo nešto korisno - rekao je Kit.

Nakon smrti glumca porodica je osnovalaFondaciju sa njegovim imenom, čiji je izvršni direktor njegova polusestra Kejtlin. 

metju-peri-sahrana-profimedia0819492323.jpg
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

- Srećna sam što mogu da ga držim veoma, veoma blizu svog života sve vreme, što je divno. Kada su ljudi bili u sobi sa njim, postojala je neka vrsta magnetne energije. Svi su imali osmehe na licima - rekla je ona.

Podsećamo, glumac je pronađen mrtav u svom džakuziju, a za njegovu smrt optuženo je pet osoba, među kojima je i asistent glumca.

(Kurir.rs/I.M.)