Redatelj Kventin Tarantino tokom bogate karijere stekao je veliko bogatstvo, a čija se vrednost procenjuje na oko 120 miliona dolara.

profimedia0496176984.jpg
Profimedia 

Međutim, on je sve sebično čuvao za sebe. Govorio je da čak ni majki nije dao ni dolar od ove pozamašne svote. Razlog tome leži u jednoj rečenici koju mu je izgovorila još dok je on bio mlad i tek ulazio u posao koji će ga kasnije proslaviti. Naime, prema Tarantinovim tvrdnjama, majka ga je uvek omalovažalava i nije verovala u njega.

"Moja mama je oduvek teško prihvatala činjenicu da mi ne ide u školi" rekao je Tarantino.

"Sećam se koliko mi je predavanja držala. Ironično mi je rekla "Ta tvoja karijera "scenariste" koju zamišljaš, gotova je". To je bilo kada su me nastavnici upozorili da se okrenem domaćim zadacima umesto pisanju. To je rekla tako sarkastično, to me je toliko povredilo. Tad sam pomislio: "Dobro onda, nikada nećeš videti ni novčić od mog uspeha. Nema odmora, nema kola za mamu. Ničega, zato što si to rekla", prisetio se Tarantino. U tom trenutku imao je oko 12 godina.

kventin-tarantino.jpg
Rojters 

 Taj trenutak duboko je pogodio mladog Tarantina, a kao odgovor na majčine reči odlučio je da joj, ako ikada uspe, neće dati ni novčića. Tako je i bilo.

Na pitanje voditelja da li je održao reč, odgovara ovako.

"Da, održao sam reč. Pomogao sam joj jednom oko jedne zbrke oko poreza. Ali nikada joj nisam kupio kuću, kola, platio odmor. Odsekao sam je finansijski od sebe. Mora da se nosi sa posledicama svojih reči. Svaki roditelj mora da bude svestan toga", kaže Tarantino govoreći o svojoj majci Koni koja je imala 16 godina kada je rodila Kventina.

"Nema kuće za tebe, nema odmora, ni luksuznog Kadilaka," izjavio je u podkastu, jasno izrazivši svoj stav o posledicama reči koje su ga povredile.  S druge strane, Koni je izjavila za USA Today da podržava svog sina i da je ponosna na njega i njegovu karijeru. Odbila je da učestvuje u "medijskoj pompi" oko ove teme, navodeći da je srećna što je prisustvovala njegovom venčanju i dočekala rođenje unuka Lea.

(Kurir.rs/Žena/M.J)

02:58
Ružičasti kokain: Smrtonosna mešavina koja se pojavila na tržištu i preti mladima Izvor: Kurir televizija