Slavna oskarovka Helen Miren (79) u podkastu "Brave New World" prisetila se frontmena Nirvane Kurta Kobejna. Ovo nije prvi put da govori o njegovom preranom odlasku.

Istakla je kako joj je žao što nije živeo dovoljno dugo da spozna mogućnosti modernog sveta.

profimedia0460421416.jpg
Profimedia 

- Uvek kažem da je tako tužno što je Kurt Kobejn umro tad kad je umro. On nikada nije video GPS, a meni je jedna od najboljih stvari da gledam moju malu plavu tačkicu kako hoda ulicom. Jednostavno to smatram potpuno čarobnim i neverovatnim - rekla je ona, prenosi The Guardian.

Sa druge strane sebe smatra srećnicom jer svedoči novom i modernom dobu. 

I ranije ga je često spominjala

helen-miren.jpg
Profimedia 


Helen Mirren je često spominjala frontmena Nirvane i ranije, pogotovo kada bi se dotakla teme tehnologije ili starenja.

U razgovoru sa slavnom voditeljkom Oprom Vinfri 2014. godine izjavila je:

- Pogledajte samo Kurta Kobejna - jedva da je i doživeo računare. Sve te digitalne stvari koje nam se događaju tako su uzbudljive. Baš sam znatiželjna oko toga šta će sledeće izumeti - izjavila je tada.

Nakon toga je još jednom govorila o njemu i to u intervjuu za Cosmopolitan, kada je pričala o internetu.

kurtkobejnnirvana-1.jpg
Profimedia 

- Baš sam neki dan razmišljala o Kurtu Kobejnu, koji je umro a da nije ni upoznao internet i njegove mogućnosti. To me baš pogodilo - rekla je.

Tragičan kraj

Kobejn je dugo patio do kliničke depresije, pošto mu je dijagnostikovana još u srednjoj školi. Danima pre njegovog samoubistva, porodica i prijatelji su bili zabrinuti za Kobejna koji se nije javljao na telefon.

profimedia0052889500.jpg
Profimedia 


Petog aprila se zaključao u svoj stan i pucnjem u glavu okončao život, njegovo telo je pronašao električar dva dana kasnije. Telo je prepoznato po otiscima prstiju. Jedna radio stanica prva je prenela vest o smrti Kurta Kobejna. Ta vest je šokirala muzičku industriju, ali i ceo svet.

(Kurir.rs/I.M.)

 Bonus video:

03:58
"DANAS JE LOŠ DAN ZA JUGOSLOVENSKI ROKENROL!" Jurica Padjen otkriva detalje razgovora s Borom: Pitao sam ga zašto, a on je odvalio Izvor: Kurir televizija