Pop senzacija Lejdi Gaga neprestano je prkosila očekivanjima otkako je obukla haljinu napravljenu u potpunosti od sirove govedine 2010.

Ona je jedna od najvećih zvezda današnjice nakon što je u petak objavila svoj dugo očekivani novi singl 'Disease. Ali nije samo njena muzika ono što privlači pažnju: estetski hirurzi su takođe obratili pažnju na njeno lice. Ili preciznije, kako se menjao tokom godina.

Ova 38-godišnjakinja, čije je pravo ime Stefani Germanota, ranije je priznala da je bila podvrgnuta kozmetičkim "podešavanjima" uključujući filere.

ledi-gaga-lejdi-gaga.jpg
Printskrin YT 

Međutim, ona je uvek poricala da je imala operaciju. Ipak, kozmetički stručnjaci sada sugerišu da je pevačica možda bila podvrgnuta kozmetičkim radovima, uključujući operaciju nosa, uklanjanje bukalnog masnog tkiva, pa čak i operaciju preoblikovanja uglova očiju.

U video snimku na Jutjubu, dr Džoel Kopelman, plastični hirurg lica iz Njujorka, takođe je rekao svojim 39.000 pretplatnika da je možda imala i kontroverznu nehiruršku proceduru za zatezanje kože za koju „ne veruje da je vredna rizika“ .

Istražujući njenu transformaciju tokom poslednje dve decenije, lekar je uporedio njenu fotografiju iz 2004. godine, sa 18 godina, gde je imala „asimetriju levog gornjeg kapka u poređenju sa desnim” i „punoću” na vrhu nosa.

Od 2010. godine "počinje da izgleda drugačije", primetio je.

Možda je imala rinoplastiku, s obzirom da joj nos „izgleda uže” i „nazalni vrh ima više istaknutih delova”. Rinoplastika, koja se obično naziva operacijom nosa, uključuje operaciju koja se izvodi iz unutrašnjosti nozdrva - zatvorena rinoplastika - ili tako što se pravi mali rez na nosu.

profimedia0384841488.jpg
Profimedia 

Prelomom i repozicioniranjem bočne nosne kosti, hirurg takođe može smanjiti širinu nosa i postići uži izgled.

„Pored toga, njene usne izgledaju punije i verovatno koristi neke filere da popuni i poveća svoje usne“, dodao je dr Kopelman.

Poredeći fotografije njenog lica samo godinu dana kasnije od 2011. godine, sa 25 godina, „izgleda značajno drugačije“, takođe je primetio.

Njeni kapci su sada podignuti, što sugeriše da je možda imala proceduru za podizanje očiju.

Ovo se takođe moglo postići PDO nitima, nitima koje se postavljaju ispod kože da bi se zategle i podigle labave ili opuštene oblasti.

lejdi-gaga-profimedia0762283951.jpg
Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia 

„Ovo je generalno veoma privremena procedura koja sa sobom nosi, verujem, značajan rizik, jer je veoma privremena i ne verujem da je vredna rizika“, rekao je dr Kopelman.

Rezultati polusatnog postupka obično traju oko dve godine.

Ali Save Face, nacionalni registar akreditovanih praktičara u Velikoj Britaniji koji se zalaže za poboljšanje bezbednosnih standarda, već dugo upozorava na sve veće pritužbe na tretmane. Žrtve su obično žene starije od 40 godina koje žele da izgledaju mlađe.

Do 2012. godine , primećuje dr Kopelman, fotografije Lejdi Gage sugerišu da su se „navoji PDO istrošili ili su uklonjeni“.

Njen mladalački izgled, 2015. godine sa 29 godina, možda je posledica filera za usne i udubljenja na obrazima, što on pripisuje uklanjanju bukalne masti.

U prošlosti je koristila šminku da napravi ovu šupljinu, ali sada mislim da je došlo do strukturne promene“, dodao je on.

lejdi-gaga-profimedia0868762459.jpg
The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Uklanjanje bukalne masnoće, koje može dati licu konturiraniji izgled, uključuje uklanjanje male količine bukalnih masnih naslaga sa obraza.

„Međutim, s vremenom neki ljudi ne izgledaju bolje. Oni zapravo izgledaju starije, tako da tim procedurama morate pristupiti sa mnogo opreza“, primetio je on.

U 2018. godini, Lejdi Gaga je verovatno imala operaciju na očnim kapcima, s obzirom na simetriju između oba kapka.

Ipak, njene usne više nisu simetrično ispunjene što sugeriše da njena injekcija filera za usne „nije bila izbalansirana“.

Pet godina kasnije, 2023. fotografije takođe pokazuju „deflaciju problema ispod obrva“ zbog „smanjivanja volumena tkiva“, rekao je on.

Ovo može biti rezultat punila u tkivu ispod obrva.

(Kurir.rs/M.J)

00:50
Zahar otvorio dušu: "Sve što ima "Slatki greh" su moje pesme, a nigde me ne pominju!" Izvor: Kurir televizija