Kralj Čarls III naredne godine će nastaviti redovne posete inostranstvu nakon pauze u obavljanju zvaničnih dužnosti zbog dijagnoze kancera, saopštio je zvaničnik kraljevske palate. Dodao je da će kralj u proleće i jesen ponovo putovati u inostranstvo, ukoliko lekari budu to odobrili, preneo je londonski Gardijan.

kralj čarls kraljica kamila profimedia-0924672033.jpg
Toby Melville/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Zvaničnik je nakon završetka posete kraljevskog para Australiji i Samoi koja je trajala devet dana rekao da se sada radi na programu kraljevih poseta inostranstvu predviđenih za narednu godinu.

Kralj Čarls jeprimao terapiju od početka februara ove godine zbog kancera, a u početku je odložio sve javne obaveze zbog bržeg oporavka, podsetio je list.

kamila-i-carlsprofimedia0879150902.jpg
Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

U program posete Australiji i Samoi, što je bilo prvo putovanje kralja u inostranstvo otkako mu je otkriven rak, trebalo je prvobitno da bude uključen i Novi Zeland, ali je to kasnije odbačeno po savetu lekara.

Zvaničnik palate je izjavio da je taj put predstavljao veliko zadovoljstvo za kralja, kao i da je ono veliki dokaz njegove posvećenosti službi i svojim dužnostima.

(Kurir.rs/M.F.)

 Bonus video:

10:20
OVO JE OSNIVAČ "CRNE RUKE" KOJA JE DALA PRINCIPU ORUŽJE DA UBIJE FERDINANDA! Istoričari: Bio spreman da puca i na svog kralja Izvor: Kurir televizija