MILENA PAVLOVIĆ O ULOZI U SERIJI FELIKS: Uživala sam igrajući vidovitu Spaseniju

Aleksandar Jovanović Cile

Među upečatljivim likovima u novoj seriji "Feliks", koja se od 4. novembra premijerno prikazuje na Kurir televiziji, našla se i glumica Milena Pavlović.

Pojavila se samo u jednoj epizodi, ali kako kaže, ovaj glumački minjončić doneo joj je mnogo radosti. Kao vidovita Spasenija zabavljala se na snimanju, jednako kao što je publici pričinila zadovoljstvo da je gleda.

Vojislav Galevski 
foto: Vojislav Galevski

Kako ste reagovali kad ste dobili poziv za ovakvu ulogu?

- Izuzetno mi se dopala jer je šašavo napisana u odnosu na celu tu porodicu koja ni sama nije normalna, ali ima neki svoj ustaljeni život. Takve njihove odnose Spasenija malo razbije svojim načinom igre i povezanošću s nekim svetovima mrtvih. Na početku ne može da se shvati da li je ona zaista neko ko je medijum ili nije, deluje kao folirant, ali ispostavi se da ona ipak nešto vidi i oseti. Ni glavni junaci ne znaju da li je Spasenija lažna ili ne, baš kao ni ona, koja je toliko poverovala u svoju izmišljenu priču i lik koji je stvorila da se to i obistinilo. Slatka je uloga, minjon u odnosu na celu seriju.

Tematika magije uvek je zanimljiva za scenario. Kakav odnos inače imate prema horoskopu, vidovnjacima, proricanju?

- Pretpostavljam da ima raznih stvari koje mogu biti predispozicija zapisana u zvezdama, našim horoskopskim znacima, natalnim kartama. Kao što nam se desi da neke ljude ne vidimo mnogo godina, pa se sretnemo i osetimo kao da se nikad nismo ni razišli. A opet, ima ljudi s kojima se družimo ceo život, a nismo se skapirali. Uvek je pitanje da li je nešto slučajnost ili smo nešto učinili da se sretnemo s nekim. Sve su to mogućnosti koje mogu da se ostvare i ne moraju.

Zoran Jevtić 
foto: Zoran Jevtić

Rekli ste da je ova uloga minjončić, ali i male uloge mogu da budu efektne.

- I značajne za samog glumca ako su izazov. Mala uloga na filmu ili u predstavi može da bude prekretnica u radnji, da otkrije neku važnu stvar. Ne postoji džabe u serijama specijalni gost. Iako taj glumac ima samo tri scene, može da ispadne nešto posebno. Na primer, u seriji "Klan 2" imam jedan minjončić, ali meni veoma značajnu ulogu jer je puna emocija.

Trenutno se reprizira i serija "Tate", gde igrate direktorku centra za socijalni rad...

- Drugačija je. Uvek glumac može da nađe nešto što mu je interesantno, što je drugačije od onoga što je radio i što je njegov stil.

Neke glumice imaju fantastične karijere, ali bez ijedne glavne uloge.

- Pravi umetnici u ovom poslu kažu da nema velikih i malih uloga jer i kralja, u stvari, igra svita. To znači da jedna uloga bez druge ne bi bila to što jeste.

U "Feliksu" su vam partneri Danica Maksimović, Tika Stanić, Petar Božović, Tanja Bošković... Kako ste se proveli na snimanju?

- Divno mi je bilo da radim s njima, obožavam ih sve, svi su glumčine i veliki profesionalci. Peru Božovića dugo nisam videla i to mi je bilo posebno drago - što sam igrala s njim. Odlična je podela i zanimljiva. I sama serija je takva.

Zoran Jevtić 
foto: Zoran Jevtić

Kurir.rs/ Jasmina Atonijević Milošević

Bonus video:

This browser does not support the video element.

MOJ CILJ SU MOJA DECA! Dragana je jedini ženski moler fasader u Srbiji, ništa joj ne pada teško, ali jednu stvar NE VOLI DA RADI  Kurir televizija